Milletvekili meme kanserine dikkat çekmek için peruğunu çıkardı

TBMM'de Genel Kurulu'nda söz alan CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yönter, 1-31 Ekim meme kanseri farkındalık ayına dikkati çekmek için kanser tedavisinin sürdüğünü açıkladıktan sonra peruğunu çıkardı.

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yönter, İsrail oturumunun ardından Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca başkanlığında toplanan TBMM'de gündem dışı söz aldı.

peruk.png

Yönter, meme kanserinde erken teşhisin önemi için belirlenen 1-31 Ekim "meme kanseri farkındalık ayı" ile ilgili açıklamalarda bulundu.

PERUĞUNU ÇIKARDI

Sağlık Bakanlığı'nın, yerel yönetimler, üniversiteler ve sağlık kuruluşlarıyla iş birliği yaparak kadınların meme kanseri konusunda farkındalığının arttırılması gerektiğini ifade eden Yönter, "Rahim ağzı kanserine karşı koruma sağlayan HPV aşısı ergenlikten itibaren yaş sınırı olmaksızın her kadına uygulanabilmelidir. HPV aşısını rutin olarak uygulayan ülkelerde yapılan araştırmalarda bu kanserden yüzde 80 korunduluğunu göstermiştir. Rahim kanserine yakalanmamak için HPV aşısının ücretsiz olarak Sağlık Bakanlığı'ndan karşılanması büyük önem taşımaktadır" diye konuştu.

peruk-2.png

Yönter, kendisinin de meme kanseri olduğunu, tedavisinin sürdüğünü belirterek, kafasındaki peruğu çıkardı.

Yönter'in bu hareket, Meclis'teki milletvekilleri tarafından ayakta alkışlandı

Kaynak:ANKA