Millete küfür eden Mehmet Cengiz yine küfürlü konuştu: Vergi ödemeyen adamın övündüğü şeye bak

Saray'ın sevdiği müteahhitlerden Mehmet Cengiz verdiği bir röportajda ağzını bozdu. Mehmet Cengiz kendisini eleştirenlere yanıt verirken "Kıskançlıkla bu iş olmaz. Zahmet edip de yaptığım işleri gezsinler" dedi, ağzını bozdu.

Erdoğan'ın en sevdiği müteahhitlerden Mehmet Cengiz yine ağzını bozdu.

Daha önce millete küfreden, “Bu milletin a.... k.......” sözleriyle hafızalara kazınan Cengiz Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, kendisini eleştirenlere “Biraz k.çını kaldırsınlar yaptığım işleri örnek alsınlar” dedi.

‘5’li çete’ olarak adlandırılan şirketlerden Cengiz Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, Türkiye İş Bankası’nın 100’üncü yıl gecesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Şirketinin aldığı kamu ihaleleri ile gündem olan Cengiz, bu kez kendisini eleştirenleri hedef aldı.

“BİRAZ K.ÇINI KALDIRSINLAR”

Magazin Burada’ya konuşan Cengiz şu ifadeleri kullandı:

“Devamlı yatırım yapıyorum. Merak etmeyin. Bütün zekamı insanların lehinde kullanmaya devam ediyorum. Biraz k.çını kaldırsınlar yaptığım işleri örnek alsınlar. Hayal edemeyecekleri işleri yaptım. Kıskançlıkla bu iş olmaz. Zahmet edip de yaptığım işleri gezsinler, utanırlar.”

VERGİ CEZASI AFFEDİLMİŞTİ

AKP, 2016’da Cengiz İnşaat’ın 2005-2009 yıllarına ait 424,4 milyon TL’lik vergi cezasını affetti. Bu vergi affı daha sonra dönemin Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından da 2016’da kabul edildi.
2006-2009 arası ortalama dolar kuru 1,40 Türk Lirasıydı. Bu hesapla Cengiz Holding’in affedilen 424,4 milyon liralık vergi borcu 303,1 milyon dolara karşılık geliyor.

TAPELERE YANSIMIŞTI

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonun 2. dalgası olan 25 Aralık'ta gözaltına alınan Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz tapelerde yer alan “Bu milletin a.ına koyacağız” sözlerini kabul etmişti.
Türkiye’nin en zenginlerinden Mehmet Cengiz'in AKP iktidarıyla açılan yolu, onu Türkiye’nin en zenginleri arasına girecek kadar ileriye götürdü. Forbes dergisinin 2009’da açıkladığı “Türkiye’nin en zenginleri” listesinde 450 milyon dolar serveti olduğu iddia edildi ve 100 kişilik listede 46. sırada yer aldı.

erdogan-mehmet-cengiz1.jpg

ERDOĞAN’IN DİBİNDE

Cengiz’in Erdoğan ile olan yakınlığı yıllar geçtikçe arttı. Kızı Hülya Cengiz, 2011 yılında iş insanı Ali Uğur Ateş’in oğlu Burak Ateş ile Çırağan Sarayı’nda evlenirken nikâhı dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kıydı, şahitliğini ise dönemin Başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan yaptı.
2012’de Konya’da dağıtılan Ekonomi Ödülleri’nde ETİ Alüminyum’a verilen “En çok istihdam oluşturan firma” ödülünü, firmanın sahibi olarak Mehmet Cengiz, Erdoğan’ın elinden aldı.