MHP’lilere ‘Sizin gibi ortak düşman başına’ diyen AKP’li başkan geri adım attı

MHP’lilere ‘Sizin gibi ortak düşman başına’ diyen AKP’li başkan geri adım attı
Elazığ Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında 2020 faaliyet raporu görüşmelerinde MHP Meclis Üyesi Burak Düzenli’nin faaliyet raporuna ilişkin eleştirilerine sinirlenen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, tepki göstermişti.

Elazığ Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında 2020 faaliyet raporu görüşmelerinde MHP Meclis Üyesi Burak Düzenli'nin faaliyet raporuna ilişkin eleştirilerine sinirlenen AKP’li Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Yani ittifak ortağıyız, sizin gibi ortak da düşman başına” diyerek tepki göstermişti.

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre, AKP'li Şerifoğulları yeni bir açıklama yaptı. Şerifoğulları, kullandığı ifadelerin farklı yöne çekildiğini iddia etti.

Geri adım attı

AKP'li Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

  • Dün gerçekleştirdiğimiz Belediye Meclis Toplantısı esnasında faaliyet raporu hakkında söz alan MHP’li Meclis Üyesi arkadaşımızın açıklamalarına istinâden vermiş olduğumuz cevap, özellikle muhalif ulusal medya organlarınca farklı yönlere çekilerek beyanımızdan fitne ve tefrika çıkarmaya yönelik manalar aranmıştır.
  • Kullanmış olduğumuz ifadelerin farklı yönlere çekilmesine müsade etmeyeceğiz. Toplumun her kesiminin de şahadet edeceği üzere; Cumhur İttifakı’nın kuruluş manasına ve ruhuna amasız fakatsız sadakatle bağlı olduğumuzun, FETÖ/PKK/DHKP-C gibi terör örgütlerinin menfaatlerine aşk ile bağlı, idrak ve ferasetleri bağlanmış belirli kesimler tarafından iyice bellenmesini ve bilinmesini istiyor, kamuoyunu saygıyla selamlıyorum.