MHP'li belediye başkanı Almanya ziyareti için alınan meclis kararını iptal ettiklerini duyurdu

MHP'li belediye başkanı Almanya ziyareti için alınan meclis kararını iptal ettiklerini duyurdu
Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, belediye temsilcileri ve muhtarların Almanya ziyareti için alınan meclis kararını iptal ettiklerini söyledi.

Tokat'ın Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, belediye yetkilileri ve muhtarların, bazı ziyaretler için Almanya’ya gitmesi için aldıkları meclis kararını, araştırmalar sonucu iptal ettiklerini açıkladı.

GazeteDuvar'da yer alan habere göre, Sosyal medya hesabından açıklama yapan Karagöl, “Basında çıkan haberlerde bazı belediyelerin belirli proje kapsamında Türk vatandaşların vize gerektirmeden Avrupa’ya götürüldüğü ve aralarında Erbaa Belediyesi’nin de olduğu vurgulanmıştır” dedi.

Karagöl şöyle dedi: 

Bahse konu şirket tarafından Erbaa Belediyesi temsilcileri ile köy ve mahalle muhtarları; aralarında Türk kökenli Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Belit Onay’ın ziyaretlerinin de olduğu Çevre Eğitim ve Kültürel çalışmalarını yerinde görmek üzere Almanya'ya davet edilmişlerdir

Davet üzerine meclis kararı alınmıştır. Daha sonradan ziyarete giden belediyelerle yapılan görüşmeler sonucunda projenin çok sağlıklı olmadığı tarafımızdan değerlendirilmiş olup ne Erbaa Belediyesi'nden ne de Erbaa Belediyesi aracılığıyla Almanya ve başka bir Avrupa ülkesine böyle bir ziyaret gerçekleştirilmemiş olup konu ile ilgili ne bir protokol ne de Kaymakamlık veya Valilikten herhangi bir izin talep edilmemiştir.

 

Etiketler :