CHP'li Ağbaba Almanya'a gidip de dönmeyenlerin listesini paylaştı

CHP'li Ağbaba Almanya'a gidip de dönmeyenlerin listesini paylaştı
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP’li Yeşilyurt Belediyesi tarafından Almanya'ya gönderilen 45 kişinin isimlerini doğum tarihleriyle birlikte paylaştı.

Almanya’ya giden 45 kişiden 43’ünün geri dönmeyerek iltica talebinde bulunması büyük tepki çekmişti. Listeye göre Almanya’ya gidip dönmeyenler 18 ila 48 yaş grubu arasında bulunuyor.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba sosyal medya hesabından, Malatya Yeşilyurt Belediyesi tarafından Almanya'ya gönderilen ve geri dönmeyerek gündem olan kişilerin isim listesine ulaştıklarını duyurdu. Twitter'dan videolu bir mesaj yayınlayan Ağbaba, kişilerin soyadlarını ve kimlik numaralarını gizleyerek listeyi paylaştı. Ağbaba, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu da konuyla ilgili göreve davet etti. Ağbaba'nın açıklaması şöyle:

"Şeytanın aklına gelmeyecek bir yöntemle insan kaçırılıyor" 

"Belediye meclis üyelerimiz 'Bu insanlar kimlerdir' diye soruyor. Yeşilyurt Belediyesi 'Bilmiyoruz, biz de merak ediyoruz' diyor. Onların merakını gidermek için elimizdeki 45 kişilik listeyi kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Birçoğu 30 yaşın altında insanlar ve önemli bir skandala imza atılmış durumda. Yeşilyurt Belediyesi'nin elinde olduğu halde, valiliğin elinde olduğu halde bu bilgileri kamuoyuyla paylaşmıyorlar. Bu bilgileri kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. 45 kişi gitmiş, 2 kişi gelmiş, 43 kişi Almanya'ya iltica etmiş durumda. Anlaşılıyor ki bunu yapan sadece Yeşilyurt Belediyesi değil. Birçok AK Parti belediyesi eliyle insan kaçakçılığı yapılıyor. İddia odur ki Elazığ Baskil Belediyesi, Elazığ Arıcak Belediyesi ve Ordu Korgan Belediyesi de aynı dernekler aracılığıyla, benzer projeler adı altında yurt dışına insan götürmüşler ve o insanlar geri dönmemiş. Açık bir suç var, insan kaçakçılığı var. AKP'nin bu icadı daha önce dünyada Avrupa'ya gitmek için yola çıkan ülkelere de örnek olacaktır. Şeytanın aklına gelmeyecek bir yöntemle insan kaçırılıyor.

"FETÖ bağı var mı bu da araştırılmalıdır" 

Normalde insanlar deniz yoluyla kaçarlar, bu devlet eliyle yapılan bir kaçakçılık. Burada müthiş bir para var. Ayrıca bir FETÖ bağı var mı, bu da mutlaka araştırılmalıdır. Her konuda beyanat veren Süleyman Soylu bununla ilgili tek bir cümle söylemiş değil. İçişleri Bakanı'nı da görevini yapmaya davet ediyoruz. Bu işin peşini bırakmayacağız."

"AKP'li belediyeler insan kaçakcılığı acentelerine dönüşmüş

"AKP'li belediyeler insan kaçakçılığı acentelerine dönüşmüş. Hepsi dut yemiş bülbül gibi susuyor. Kamuoyu tüm gerçeği öğrenecek! AKP'li belediyelerde yaşanan bu skandalların belgesi, bilgisi var. İsimleri, aracı dernek ve firmaları araştırıyoruz. İstedikleri kadar üç maymunu oynasınlar. Biz bu skandalın peşini bırakmayacağız!"