MHP, Habertürk yönetimini yıktı

MHP, Habertürk yönetimini yıktı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tweetinin ardından Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'in işine son verildi, daha sonra Kürşad Oğuz'un da istifa ettiği açıklandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin 100 maddelik yeni anayasa taslağını duyurduğu basın açıklamasını canlı yayındaki programında gündemine taşıyan Habertürk TV sunucusu Ebru Baki ise MHP'nin hedefi olmuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, sosyal medya hesabından Ebru Baki'nin konuya ilişkin haber sunumunu "Kudurdunuz değil mi?" diye hedef alıp, "Ebru Baki, her seferinde MHP’ye tahammülsüzlüğünü ifşa eden, alaycı gülümsemesiyle gerçekleri çarpıtan sözde bir gazetecidir" demişti.

Para Gündem programında Ebru Baki'nin konuğu olan kanalın Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, MHP'ye yanıt vermiş "MHP Genel Başkan Yardımcısı dün bir tweet attı. Ben dün yoktum ama bu programda senin partnerinim. Biz burada seninle de tartışıyoruz haber için. Ama yeni bir şey başladı. Beğenmedikleri bir şey olduğunda siyasetçiler gazetecileri hedef gösteriyor. Ben bu ifadeleri tekrar ağzıma almak istemiyorum. MHP'nin kurumsal şahsına da hiçbir şey söylemiyorum. MHP'nin kurumsal kimliği olsa oradan yapılırdı bu açıklamalar. Bu ifadeleri aynen, ne bir eksik ne bir fazla Ulvi Bey'e iade ediyorum. Bu programda gazetecileri hedef gösteren açıklamaları kabul etmiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Bunların üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Twitter hesabından #Habertürktvizlemiyorum paylaşımı yapmıştı. 

Bahçeli'nin bu paylaşımının ardından, HaberTürk TV'de MHP Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir'in hedef aldığı Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'in görevden alındı. Kanalın Genel Yayın Yönetmeni Kürşad Oğuz da istifa etti.

 

 

Etiketler :