Suriyeli çocuğa şiddet uygulayan erkek tutuklandı!

Suriyeli çocuğa şiddet uygulayan erkek tutuklandı!
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul’da metroda Suriyeli çocuğa şiddet uygulayan D.A.'nın tutuklandığını duyurdu.

İstanbul’da Yenikapı-Hacıosman metro hattında saç tokası satan Suriyeli bir çocuğa şiddet uygulayan yönelik 41 yaşındaki erkek D.A., tutuklandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın gelişmelerini duyurdu.

"ÇOCUKLARA ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ"

"Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı basit yaralama" ile "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından tutuklanan şüpheliye yönelik soruşturmanın titizlikle sürdürüleceğini vurgulayan Tunç, şunları kaydetti:

"İstanbul’da metroda satış yapan yabancı uyruklu bir çocuğa fiziksel saldırıda bulunulmasıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında; Gözaltına alınan şüpheli, 'Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı basit yaralama ile halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlarından Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklanmıştır. Üstün yararını gözettiğimiz, masum çocuklara sebebi ne olursa olsun şiddet kabul edilemez, etmiyoruz. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir."

NE OLMUŞTU?

Yenikapı-Hacıosman metro hattında yaşandı. Çocuk yaşta çalıştırılan Suriyeli çocuğun, 41 yaşındaki D.A.’nın şiddetine maruz kaldığı anlar, bir yurttaşın telefonu ile kaydedildi. Çocuğun ağlayan sesi, çevredeki insanları derinden etkiledi ve sosyal medyada yayılan görüntüler kamuoyunda büyük bir tepki oluşturdu.

Çocukların dünyanın en masum varlıkları olduğunu ve onlara yönelik şiddetin asla kabul edilemeyeceğini vurgulayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, güvenlik güçlerinin hızla harekete geçtiğini ve şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Tutuklanan şüphelinin soruşturması devam ediyor.

Kaynak:halktv.com.tr