Meteoroloji'den çok sayıda il için uyarı: Gök gürültülü sağanak bekleniyor

Meteoroloji, 1 Eylül hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre, İstanbul, Edirne, Kocaeli, İzmir, Manisa, Muğla, Adana, Isparta, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Ankara, Eskişehir, Konya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Amasya, Trabzon, Bilecik, Afyonkarahisar, Kütahya, Osmaniye, Maraş ve Hatay'da sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Yurdun kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu olacak. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu (Sivas hariç), Batı Karadeniz (Sinop hariç), Doğu Karadeniz kıyıları ile Çorum ve Amasya çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.
Diğer bölgeler az bulutlu ve açık geçecek.

Yağışlar ve Kuvvetli Yağış Uyarısı: İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Bilecik, Afyonkarahisar, Kütahya, Osmaniye çevreleri, Adana'nın kuzey ve doğusu, Kahramanmaraş'ın batısı ve Hatay'ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Güneydoğu Anadolu'da yer yer toz taşınımı görülebilir.

meteoroloji-den-cok-sayida-il-icin-uyari-gok-gurultulu-saganak-bekleniyor.png

Hava Sıcaklığı: Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklıklar mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgar: Rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden, güney kesimlerde ise güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Sarı ve Turuncu Kodlu Uyarı: Edirne, Hatay, İstanbul, Kırklareli ve Tekirdağ illeri için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapılmıştır.

1075688-vhwq.jpg

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU SICAKLIKLARI

Edirne: 33°C, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
İstanbul: 28°C, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
Kırklareli: 30°C, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Sabah saatlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması tahmin ediliyor.
Kocaeli: 28°C, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Afyonkarahisar: 26°C, parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Öğle saatlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
İzmir: 30°C, parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
Manisa: 34°C, parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
Muğla: 30°C, parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
Adana: 34°C, parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Öğle saatlerinde kuzey ve doğu kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
Antalya: 31°C, parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra ve gece saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
Hatay: 30°C, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Öğle saatlerinde kıyı kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması tahmin ediliyor.
Isparta: 27°C, parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
Ankara: 28°C, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Öğle saatlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
Çankırı: 30°C, parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra ve gece saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Öğle saatlerinden sonra yağışların yer yer kuvvetli olması tahmin ediliyor.
Eskişehir: 27°C, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Öğle saatlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
Konya: 30°C, parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Bolu: 27°C, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Öğle saatlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
Düzce: 30°C, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
Sinop: 31°C, parçalı ve çok bulutlu.
Zonguldak: 27°C, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
Amasya: 34°C, parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
Artvin: 31°C, parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
Samsun: 30°C, parçalı ve çok bulutlu.
Trabzon: 28°C, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
Erzurum: 31°C, parçalı ve az bulutlu.
Kars: 29°C, parçalı ve az bulutlu.
Malatya: 35°C, az bulutlu.
Van: 28°C, az bulutlu.
Diyarbakır: 38°C, az bulutlu ve açık.
Antep: 33°C, parçalı ve az bulutlu.
Siirt: 37°C, az bulutlu ve açık.
Urfa: 36°C, az bulutlu ve açık.