Merkez Bankası ekonomistlerine psikolojik şiddet iddiası

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. Ümit Özlale, Naz Özdeğirmenci ile Parantez’de Merkez Bankası’nda bürokratlara yapılan mobbingi anlattı.

Prof. Dr. Ümit Özlale, Halk TV’de yayınlanan Naz Özdeğirmenci ile Parantez’e katıldı ve ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi. Prof. Dr. Özlale Merkez Bankası’ndaki liyakatlı ekonomistlere Mobbing yapıldığını belirtti.

Merkez Bankası’nın aldığı yanlış kararlarda liyakatlı bürokratların günahı bulunmadığını söyleyen Prof. Dr. Ümit Özlale, üst yönetimin para politikasından haberi bulunmadığını kaydetti. Merkez Bankası üst yönetiminin enflasyonu nasıl düşüreceğini bilmediğini anlatan Prof. Dr. Ümit Özlale şöyle konuştu:

Merkez Bankasının içindeki liyakatlı ekonomistlerin hiç bir günahı yok. Uzun Zamandır psikolojik şiddet görüyorlar. Ben buradan açıklayayım. Merkez Bankası üst yönetimi hiç bir şekilde para politikasından haberi olmayan, enflasyonun nasıl düşüreceğini bilmeyen, Cumhurbaşkanının her dediğini emir kabul edenlerden oluşuyor. Böyle bir yönetimden de ne fiyat istikrarı çıkar ne de uzun dönemde sürdürülebilir bir büyüme çıkar.