Meral Akşener HalkTV Canlı Yayınında... "Merkez Bankası başkanları, büyük ekonomist Sayın Erdoğan'ın tezini ispatlamak üzere.."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HalkTV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'ın sorularını Liderler Özel programında HalkTV Canlı yayınında cevaplıyor...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HalkTV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'ın sorularını Liderler Özel programında HalkTV Canlı yayınında cevaplandırıyor.

Merkez Bankası'nın faiz indirim kararı hakkında konuşan Meral Akşener, bu kararı beklediklerini ifade etti. Akşener, bu konuda şunları söyledi:

"Merkez Bankası başkanları, büyük ekonomist Sayın Erdoğan'ın tezini ispatlamak üzere -faiz sebep, enflasyon sonuç biliyorsunuz- bu tezi ispatlamak üzere o sandalyeye oturtuldukları için... Bu faizin indirilmesi konusunda, puanı hakkında bir fikir edinemedik ama indireceğine dair bir kanaatimiz vardı"

Merkez Bankası'nın bu kararı sonrası doların da yükseldiğinden bahseden Toktaş'ın bu gelişme sonrası elektrik ve doğalgaza beklenen zammı sorması üzerine Akşener, "Dolarla gelen her şey zamlanacak. O, enflasyonu kaldıracak havaya. Dolayısıyla faiz indiriminin de anlamı olmayacak" dedi.