Sedat Peker'den yeni iddia; polis müdürleri, Ermeni Vakfı Başkanı'na rüşvet tuzağı kurmuş

Sedat Peker'den yeni iddia; polis müdürleri, Ermeni Vakfı Başkanı'na rüşvet tuzağı kurmuş
Sedat Peker, Ermeni Vakıflar Birliği ve Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı Başkanı Bedros Şirinoğlu’ndan 500 bin Türk Lirası rüşvet istendiğini idda etti ve bakanlık müfettişlerinin soruşturmasından belgeleri ifşa etti.

Birleşik Arap Emirlikler’indeki Sedat Peker, Almanya’daki gazeteci Erk Acaer aracılığıyla paylaştı. Sedat Peker buna gerekçe kBirleşik Arap Emirlik'lerinin kendisinin siyasi saldırı niteliğinde paylaşım yapmasını istememesini gerekçe gösterdi. İddialar, Erk Acarer'in Twitter'ı üzerinden doğrudan Sedat Peker'in sözleri şeklinde paylaşıldı. Sedat Peker, Ermeni Vakıflar Birliği ve Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı Başkanı Bedros Şirinoğlu’ndan 500 bin Türk Lirası rüşvet istendiğini öne sürdü.

Sedat Peker, Foto Film Şube Müdürü Ekrem Eren Ermiş’in, Bedros Şirinoğlu’nun koruma polisi Selami Tellioğlu’nu yanına çağırdığını söyledi. Sedat Peker, iddialarına şöyle devam etti:

Eren Ermiş, Selami Tellioğlu’na ’Fazladan bir ihtisaslı araç yapmışsınız (kanun dışı bir şekilde), bu arabayla da yasadışı bir şekilde kara para taşımacılığı yapıyormuşsunuz. Bana bunu Kaçakçılık Şube Müdürü Engin Süngü söyledi. Koruma Şubeden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Saraç da biliyor! Bu konu İl Emniyet Müdürü’ne aksettirilecek. Bedros Bey 500 bin TL verirse konu kapanacak’ diyor. Koruma polisi olayı Bedros Bey’e anlatır ve bu üst müdürlerin şikayet edilmesi fikrini verir. Önce İl Emniyet Müdürlüğündeki bazı yetkililere konu anlatılır

Bedros Şirinoğlu’nun Süleyman Soylu’ya mektup yazdığını anlatan Sedat Peker, İçişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili müfettişlerini görevlendirdiğini söyledi. Sedat Peker, müfettişlerin atanmasından sonraki kısmı ise şöyle anlatıyor:

"Koruma polisi, emniyet müdürüyle arasında geçen konuşmaları ses kaydına aldığı, sayfalarca süren Whatsapp yazışmalarının çıktısını alarak dosyaya ekler. Ancak enteresan gelişmeler olur. Rüşvet istenen ses kayıtları, Whatsapp yazışmaları ortadayken; 3 emniyet müdürü korunurken bu delilleri kaydeden koruma polisini sıkıştırmaya başlarlar, dosyayı kapatmak için. Ocak ayında meydana gelen bu olayda halen daha bir netice yok.

Konu kapatılmak isteniyor. Bedros Bey koruma polisinin görevini layığıyla yaptığını söyleyip diğer müdürler için ‘Bunlar üniformalı soyguncular’ diyor. Koruma polisi aniden görev yeri değiştirilince isyan edip, emeklilik dilekçesi verip görevden ayrılıyor.

Ancak Koruma Şubeden sorumlu müdür yardımcısı hala görevinin başında. Kaçakılık Şube Müdürü Engin Süngü hala görevinin başında. Foto Film Şube Müdürü Ekrem Eren Ermiş bildiğim kadarıyla şark tayinine gitmiş, Ağrı’ya tayin olmuş.

Ancak o da görevinin başında. Şu ana kadar ses kaydı, Whatsapp yazışmaları olduğu halde konu savcılığa aksettirilmemiş. Olayın üzerinden 9 ay geçtiği halde müfettişler soruşturmayı bitirmemiş"

Sedat Peker bu anlattıklarına ek İç İşleri Bakanlığı müfettişlerine ait olduğunu iler sürdüğü belgeleri de Er Acarer’e verdi.

d1.jpegd2.jpegd3.jpegd4.jpeg