Meral Akşener: Ben Cumhurbaşkanlığı’na aday değilim… Başbakanlığa adayım…

Halk TV'de Liderler Özel programına katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanılığına aday olmayacağını, başbakanlığa aday olacağını ilk kez açıkladı.

Halk TV'deki Suat Toktaş ile Liderler Özel programına katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı'nın seçim stratejisi ile ilgili açıklamalar yaptı.

Meral Akşener ilk kez Halk TV ekranlarında cumhurbaşkanlığına aday olmadığını başbakanlığa talip olduğunu söyledi. Akşener şöyle devam etti:

Ben aday değilim kendi adıma bunu söyleye bilir. Daha evvel söyledim Ben aday değilim. Daha eve dedim anlaşılmadı. Kim aday olacak kısmında, seçilecek ve kazanacak bir aday olacak.

Başbakanlık seçimi için iddialıyım.

Biz bu konuda sayın Kılıçdaroğlu ile konuşmadık. Bu benim şahsi kararım. Bunu başkasıyla müzakere etmiş değilim. Bunu başından beri söylüyorum. Partili arkadaşılarım biliyor. Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin muadilini seçiyormuşuz gibi olduğu için bu netlikte söylüyorum.

Cumhurbaşkanlığı makamını bu sistemini değiştirmek için almamız gerekiyor. Mesele Tayyip bey meselesi değil. Tayyip bey yerine kimi oturtursanız oturtun öyle bir güçle yoldan çıkar kafa gider. Türkiye bunu gördü.

Vatandaş yanıyor şu anda... Biz bu sistemi değiştirmek zorundayız. 'Bu sistemi değiştirecek bir şeyi yapmam' dedim. Bugün de diyorum ki... Cumhurbaşkanlığı adayı değilim.

Siyasi bir partinin başı değil Türkiye'nin birliğinin bütünlüğünü temsil ettiği bir kişi...