Memleketini ranta karşı savunuyordu, tutuklandı

Memleketini ranta karşı savunuyordu, tutuklandı
Orman alanlarının ranta açılmasına karşı mücadele eden Halkevleri’nin Hopa temsilcisi Dursun Ali Koyuncu, evine gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alındı, ardından ise tutuklandı.

Halkevleri Hopa Temsilcisi Dursun Ali Koyuncu, sabah saatlerinde evine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan Koyuncu hakkında tutuklama kararı verildi.

Artvin Cankurtaran’da verdiği doğa mücadelesinde öne çıkan ve Reşit Kibar’ın hayatını kaybettiği silahlı saldırıda hedefler arasında bulunan Artvin Halkevleri yöneticisi Dursun Ali Koyuncu, savcılıkta verdiği ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

dursun-ali.png

Koyuncu, geçtiğimiz gün Borçka Orman İşletme Müdürlüğü önünde Çifteköprülü köylüleriyle birlikte gerçekleştirilen eylemde konuşma yapmış ve müdürlüğe ağaç kesimlerine karşı dilekçeler teslim edildikten sonra “Uyarıyoruz, bir kişi daha ağaç kesimi için ormanlarımıza girmeyecek” ifadesini kaydetmişti.

Koyuncu, orman alanlarının ranta açılmasına karşı mücadele veriyordu. Hopa Halkevi, konuya dair yaptığı açıklamada, ''Dursun Ali Koyuncu arkadaşımız mahkeme tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden tutuklandı. Dursun Ali’nin öfkesiyle bu kenti yağmacı çetelere ve işbirlikçi mahkemelere bırakmayacağız!'' ifadelerini kullandı.

halkevleri-tweet.png

Kaynak:halktv.com.tr