Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'in yönettiği Beyaz TV, FETÖ binasında kiracı

Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'in yönettiği Beyaz TV, FETÖ binasında kiracı
CHP'li Murat Emir, Zaman gazetesi eski imtiyaz sahibi Alaattin Kaya’nın şirketinden usulsüz bir şekilde devredilen binada, FETÖ’ye imar rantı sağladığı iddiasıyla ifade veren eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in yönettiği Beyaz TV’nin yayın yaptığını kaydetti.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in yönettiği Beyaz TV’nin, 'FETÖ’nün kasası olduğu ve FETÖ elebaşı Gülen’den sonra örgütü yöneteceği' iddia edilen Alaattin Kaya’nın şirketinden usulsüz şekilde başka bir firmaya devredilen binada yayın yaptığını söyledi.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre, Gökçek’in soruşturmasında bu bilginin de kullanılması gerektiğini vurgulayan Emir, “Melih Gökçek şu anda kimi yerlere mesaj vererek ve Ankara’daki belirli siyasi düğmelere dokunarak bu soruşturmanın önünü almaya çalışıyor. Operasyonu kendisi lehine operasyonu durdurma çabasında” ifadelerini kullandı.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “FETÖ’ye imar konusunda rant sağladığına ilişkin yapılan haberlerin ardından başlatılan soruşturmada savcılığa ifade vermişti.

Eski Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci’nin FETÖ soruşturmasındaki ifadesinde ileri sürdüğü 'Gökçek-FETÖ ilişkilerini'n de gündeme gelmesiyle, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Gökçek’in oğlunun yönettiği Beyaz TV’nin hâlâ kullandığı binanın, 'FETÖ’nün kasası olduğu' ve 'FETÖ elebaşı Gülen’den sonra örgütü yöneteceği' iddia edilen Alaattin Kaya’ya ait olduğunu söyledi.

İddiasını belgeler üzerinden açıklayan Emir, “Zaman gazetesinin imtiyaz sahibi de olan Alaattin Kaya’nın İmaj Dış Ticaret AŞ adlı bir şirketi var. Bu şirketin de bir arsası var. Bu arsaya bir bina yapılıyor. Binadaki bağımsız bölgeler, Alaattin Kaya’nın eşi, gelini ve iki oğluna veriliyor. İmaj Dış Ticaret AŞ 2006’da bölünüyor. İçinden Aktör İnşaat ve Kiralama AŞ çıkıyor. Aktör İnşaat ve Kiralama AŞ bu yeni yapılan binadan iki daireyi sermaye olarak alıyor” dedi.

Etiketler :