Melih Gökçek hakkında suç duyurusu

Melih Gökçek hakkında suç duyurusu
15 Temmuz Gazisi Nejmettin Utuş isimli kişi eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu.

15 Temmuz günü yaralanan Nejmettin Utuş, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu.

Utuş, Gökçek’in “Silahlı suç örgütüne üye olma, suç örgütüne yardım etme, terörün finansının sağlanması, görevi kötüye kullanma ve terör örgütü propagandası yapma” suçlarını işlediğini iddia etti.

Utuş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği suç duyurusunda Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel’in “Parsel Parsel” kitabı da hukuki delil olarak gösterdi.

Suç duyurusu sonrası konuşan Nejmettin Utuş, şu ifadelere yer verdi:

“Bazı AKP mensupları, bürokratlar ve hatta bakanlar; zengin hısım, akraba ve iş ortaklığı olan FETÖ’cü darbecileri korumak için onursuz bir yarış içine girdiler ve üzülerek söylüyorum ki bunda da muvaffak oldular. Bu yapılan ihanetlere karşı sayın bakanlar, Abdülhamit Gül ve Süleyman Soylu’nun, emniyet müdürlerinin ve savcıların kayıtsız kalması son derece üzücü ve manidardır. Sayın Bakan Abdülhamit Gül adaletten ve hukuktan bahsediyor. Bank Asya’nın önünden geçenlerin tutuklandığı ve cezaevine atıldığı bir ülkede, milyarlarca lira servet edinmiş FETÖ’cü iş adamları FETÖ borsasıyla serbest bırakılıyorsa eğer soruyorum; nerede adalet nerede hukuk?”