Meclis'te AKP'li vekillerden CHP'li Özkoç'a yumruklu saldırı: Özkoç'a soruşturma

Meclis'te CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un konuşması sırasında kavga çıktı. Bir grup AKP'li milletvekili Özkoç'un üzerine yürüdü. Engin Özkoç hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan resen soruşturma başlatıldı.

TBMM'de CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un konuşması sırasında AKP'li millletvekilleri sıralara vurdu. Bazı milletvekillerinin kürsüye yürümesi üzerine Meclis Başkanı oturuma ara verdi.

Özkoç bugün düzenlediği basın toplantısında "Şehide kelle diyen kişi haysiyetsizdir, şehide kelle diyen kişi Türkiye Cumhuriyeti’nde şerefsizdir, şehide kelle diyen kişi onursuzdur, şehide kelle diyen vatan hainidir. Bu kişi Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı olamaz, temsil edemez" demişti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın ise yaptığı açıklamada Özkoç'a yönelik olarak "Bu hadsiz açıklamaların, ve müptezel üslubun hesabını yargı önünde vereceksiniz" dedi.

Erdoğan’ın AKP grup konuşmasında Kılıçdaroğlu’na yönelik olarak sarf ettiği, “Türkiye’nin bu tarihi mücadelesini sürekli fitneyle, yalanla, iftira ile lekelemeye çalışan her kim olursa olsun açık ve net söylüyorum; Haysiyetsizdir, onursuzdur, şerefsizdir, alçaktır, haindir” sözlerine Özkoç’un yanıtı şöyle olmuştu: “Bizim şehitlerimize, ‘kelle’ diyen bir kişinin sıfatlarını sayıyorum ben size. Şehide kelle diyen kişi haysiyetsizdir, şehide kelle diyen kişi Türkiye Cumhuriyeti’nde şerefsizdir, şehide kelle diyen kişi onursuzdur, şehide kelle diyen vatan hainidir. Bu kişi Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı olamaz, temsil edemez.”

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan resen soruşturma başlattı

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında bugün kullandığı ifadeler nedeniyle jet soruşturma açıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Özkoç hakkında “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Özkoç'tan ilk açıklama

Özkoç yaşananların ardından açıklamada bulunarak "Ben bir kişinin değil, milyonların sesiyim... Tehditler, yumruklar bizi yıldıramaz... Biz adalete susamış, demokrasiye inancı tam, Türkleriz... Biz lekesizleriz. Ve mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz!" dedi.

Meclis Başkanı Şentop'tan açıklama

Konuyla ilgili gazetecilere bir açıklamada bulunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop şöyle konuştu:

“Herkesin görüşlerini ifade etme hakkı vardır. Ancak basit, alelade, seviyesizce, alçakça ifadeler, hakaretler siyaset değildir, ifade hürriyeti de değildir. Anayasa'nın 104. maddesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk milletinin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanına karşı Meclis çatısı altında hakarete yer yoktur. Bu zatı ben kınıyorum. Sorumlu bir vatandaşa yakışmayacak tavırdır. Meclisteki arkadaşlarımızı bu tahriklere kapılmamaya davet ediyorum. Herkes sorumluluğun bilincinde hareket etmelidir. Genel Kurul içerisinde disiplinle ilgili iç tüzükte var. Bununla ilgisi husus normal yargının incelemesi konusu içindedir. Basına yansıdığı kadarıyla Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı başlatmıştır. Burada uzun yıllardır ben de siyaset yapıyorum. Çeşitli konularda görüşünüzü, hakarete düşmeden ifade edebiliyorsunuz. En ağır eleştirinizi de. Genel başkanlar arasında farklı düzeyde bir tartışma vardır. Genel başkanlara genel başkanlar cevap verirler. Böyle bir uygulama yürütülüyordu bugüne kadar. Bu konuda meclis çatısı altında bütün siyasi partilere, basit, alelade sözlere imkan vermeyecek bir hassasiyet içinde olmalarını davet ediyorum. Buradaki sağduyu sahibi arkadaşlarımızı ve milletimizi rahatsız ediyor. Herkes aynı fikirde olmak zorunda değil. Bunu basit hakaretlerle ortaya koymak parlamentoya da buradaki siyasetçilere de yakışmıyor. Milletimiz rahatsızdır. Bunun başka boyutları da var. Yaşanan olayları görüyorsunuz. Siyaset yapmanın ötesine geçen basit hakaret olduğunda bunun tahrik edici boyutu var. Herkesi sağduyu ile teenni ile hareket etmeye davet ediyorum.”

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un Meclis'teki kavga esnasında aldıgı darbelerle kafasında şişlik oluştuğu ve yüzünde kızarıklıklar olduğu görüldü

ozkoc2.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :