CHP'li Özkoç'a saldıran AKP'li vekilin eli attığı yumruk sonrası kırıldı: Ameliyata alındı

CHP'li Özkoç'a saldıran AKP'li vekilin eli attığı yumruk sonrası kırıldı: Ameliyata alındı
Meclis'te CHP'li Engin Özkoç'a saldıran AKP'li vekillerden İbrahim Halil Yıldız'ın eli attığı yumruktan sonra üç parçalı şekilde kırıldı. Yıldız, ameliyata alındı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) dün yaşanan utanç görüntüleriyle ilgili olarak tuhaf bir haber daha geldi. CHP'li Engin Özkoç'a saldıran AKP'lilerden İbrahim Halil Yıldız'ın elinin kırıldığı öğrenildi.

Özkoç'a yumruk atarken eli kırılan AKP'li milletvekili İbrahim Halil Yıldız ameliyata alınırken, elinde üç parçalı kırık meydana geldi.

Ne olmuştu?

Dün AKP grup toplantısında CHP'ye ağır sözler söyleyen AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a, Erdoğan'ın sözleriyle yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'a AKP'li vekiller Meclis Genel Kurulunda saldırmış ve çıkan kavga TBMM tarihine utanç görüntüleri olarak geçmişti.

Daha sonra Engin Özkoç'un dokunulmazlığının kaldırılması tartışmaları gündeme geldi.

İbrahim Halil Yıldız kimdir?

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, 24 Haziran Genel Seçimleri öncesinde 15 Haziran'da AKP'li bir grup tarafından AKP'ye oy vermeyeceğini belirten HDP'li esnaf Hacı Esvet Şenyaşar'a silahlı saldırı gerçekleştirilmişti. Saldırıda Hacı Esvet Şenyaşar ve iki çocuğu Adil Şenyaşar ile Celal Şenyaşar yaşamını yitirmişti.

Saldırıdan sonra firari olarak 15 ay boyunca kanundan kaçan AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyi Enver Yıldız 15 ay sonra 50 kişiyle birlikte Şanlıurfa Adliyesi'ne gelerek teslim olmuştu.

24 Temmuz 2018'de ise Meclis'te yaptığı konuşmada Yıldız, ilginç şekilde saldırı için HDP'yi suçlamıştı.

İlgili Haberler
Etiketler :