Mavi Renkte Akan Dereyle İlgili İSKİ'den Açıklama

İSKİ, Arnavutköy’de bulunan ve Alibeyköy Barajına akan derenin, bölgedeki fabrikaların kimyasal atıkları nedeniyle suyunun mavi renge büründüğüne ilişkin iddialar hakkında yaptığı açıklamada, renk değişiminin neden kaynaklandığının henüz tespit edilemediğini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kuruluşu İSKİ, Arnavutköy'de mavi akan deredeki renk değişimine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, Arnavutköy'de bulunan ve Alibeyköy Barajına akan derenin, bölgedeki fabrikalardan dereye deşarj edilen kimyasal atıklar nedeniyle suyunun mavi renge büründüğüne ilişkin haberler çıktığı belirtildi.

mavi-renk.jpg

İSKİ’nin açıklamasında, renk değişiminin neden kaynaklandığının henüz tespit edilemediği belirtilerek, buna neden olan kuruluşlar hakkında gerekli hukuki işlem ve yaptırımların uygulanacağını ifade edildi.

Olay nedeniyle ekiplerin tespit, denetim ve numune alma işlemleri için bölgeye gittiği aktarılan açıklamada, "Alınan numunelerin analiz sonuçlarına göre herhangi bir zararlı veya toksik parametreye rastlanmamıştır. Renk değişiminin neden kaynaklandığı henüz tespit edilememiş olup renk değişimine neden olan kuruluşlar hakkında gerekli hukuki işlem ve yaptırımlar uygulanacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, bölgede bulunan işletmelerin endüstriyel atık su yönünden periyodik olarak denetlendiğine, derede de rutin temizlik çalışmalarının sürdürüldüğüne dikkati çekilerek, "Barajlarımızın ve barajları besleyen derelerin su kalitesi sürekli olarak akredite laboratuvarlarımızda test edilmekte olup kaynağından temin edilen sular, arıtma tesislerinde arıtılarak ulusal ve uluslararası standartlara uygun olarak İstanbul halkına sunulmaktadır" değerlendirmesi yapıldı.