Marmaris'teki orman yangınında hayvanlar da unutulmadı

Marmaris'teki orman yangınında hayvanlar da unutulmadı
Marmaris'te süren orman yangınlarında mahsur kalan canlılar da unutulmadı. Alevlerin arasından kurtarılan kaplumbağa ile kirpinin sağlığının iyi olduğu aktarıldı. Çalışmaların ise devam edeceği belirtildi.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde iki gündür süren ormanlık alandaki yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangına itfaiye ekipleri ve orman işçileri gece boyunca müdahale ederken, arama Kurtarma ekipleri ile hayvanseverler de yanan alanlarda mahsur kalan hayvanların zarar görmemesi için çalışma yürütüyor.

kaplumbaga.jpg

Bu kapsamda Bördübet Yedialar mevkisinde yangında mahsur kalan kirpi ve kaplumbağayı görerek kurtaran HAYBAP Ferdinand Hayvanlara ve Doğaya Ahbap Derneği üyeleri su ve yiyecek verdikleri hayvanları kafeslerle Değirmenyanı'ndaki Yangın Komuta Merkezine getirdi.

kirpi1.jpg

'Hafif yaralı olarak kurtardık'

HAYBAP Ferdinand Hayvanlara ve Doğaya Ahbap Derneği Yönetim Kurulu Derneği Başkanı Sibel Çakır, yıllardır afet alanlarında çalışmalar yürüttüklerini söyledi ve "Buradaki mağdur hayvanları kurtarma çabası içerisindeyiz. Birçok hayvana ulaşmayı başardık. Çok şükür hepsini hafif yaralı olarak kurtardık. Bir kirpi ve kaplumbağayı da kurtardık. Çalışmalarımıza devam edeceğiz. Şu an için onlara bir isim vermedik. Çünkü onlar doğal hayatlarına tekrar dönecekler" dedi.

Çakır, çalışmalarının yangın bitene kadar devam edeceğini dile getirdi.

kaplumbaga2.jpg

Kaynak:AA