Mansur Yavaş, öğrencilere konut tahsis etti: Ev sahiplerine kira çağrısı yaptı

Mansur Yavaş, öğrencilere konut tahsis etti: Ev sahiplerine kira çağrısı yaptı
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, "Mamak'ta bulunan 800 öğrenci kullanımına uygun taşınmazımızı Hacettepe Üniversitesi'ne Yurt ve Konukevi olarak kullanılmak üzere tahsis ediyoruz" ifadeleriyle gençlere destek vereceğini açıklayarak ev sahiplerine çağrıda bulundu.

Üniveristelerin açılmasına sayılı günler ev ve yurt fiyatlarındaki artış öğrencilerin barınma sorununu gündeme getirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklamalarda bulunarak, öğrencilere barınma konusunda destek vereceğini duyurdu.

Mamak'ta bulunan 800 öğrenci için yeni yurt müjdesi veren Yavaş, “Mamak’ta bulunan 800 öğrenci kullanımına uygun taşınmazımızı Hacettepe Üniversitesi’ne Yurt ve Konukevi olarak kullanılmak üzere tahsis ediyoruz. Sevgili gençler, umarım üniversite hayatınızın en güzel anılarının ev sahibi oluruz. Hep yanınızda olacağım” dedi.

Ev sahiplerine çağrı

Artan konut fiyatlarına da değinen Yavaş, “Sevgili ev sahibi hemşehrilerimden özellikle şehrimize eğitim için gelen öğrencilere karşı anlayışlı olmaları konusunda hassasiyet bekliyorum. Onlar bizim geleceğimiz” ifadelerini kullandı.