Mansur Yavaş: Felaketin nedeni valilik değil Gökçek

Mansur Yavaş: Felaketin nedeni valilik değil Gökçek
Ankara'da yaşanan sel felaketine ilişkin açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, "Sel felaketi hakkında Ankara Valiliği ve diğer tüm kurumlar görevinin başındadır. Sorumluluklarının bilincinde bir devlet kurumu olan Ankara Büyükşehir Belediyesi de altyapıda yıllarca ihmal edilen projeleri tamamlamaya hiçbir mazerete sığınmadan ve yoğun bir şekilde devam etmektedir" dedi.

Ankara'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle sel meydana geldi. Sel felaketinde 21 yaşındaki bir genç hayatını kaybetti, 1 kişi kayboldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, çalışmalar sürerken "Mansur Yavaş, sel mağduru vatandaşa 'Valiliğe iletin. Biraz da başkası elini taşın altına koysun' dedi" haberine sosyal medya hesabından açıklama yaparak tepki gösterdi.

Yavaş, "Sel felaketi hakkında Ankara Valiliği ve diğer tüm kurumlar görevinin başındadır. Sorumluluklarının bilincinde bir devlet kurumu olan Ankara Büyükşehir Belediyesi de altyapıda yıllarca ihmal edilen projeleri tamamlamaya hiçbir mazerete sığınmadan ve yoğun bir şekilde devam etmektedir" dedi.

Mansur Yavaş'ın açıklaması şöyle: "Sel felaketinden zarar gören İvedik bölgesini 12 Haziran 2022 tarihindeki ziyaretimde, bir esnafla yaptığım konuşma nedeniyle bazı trol hesaplar ve havuz medyasında çıkan yalan haberler hakkında;

1. Bu konuşma sel felaketi ile ilgili değil, selden zarar gören bir esnafın mağduriyetinin giderilmesi adına gerçekleştirilmiştir. Esnafın sel felaketi nedeniyle "300 milyon TL zararım var" demesi ve bunu Belediyeden talep etmesi üzerine bu sözleri kullanılmıştır.

2. Yetki ve görev devri gibi bir tutum takınılmamış, tam aksine "Biz üzerimize düşeni yapacağız" diyerek Büyükşehir Belediyesinin kanun kapsamında yapabileceği yardım konusunda vatandaşlarımızın yanında olduğumuz belirtilmiştir. Sel nedeniyle zarar gören esnafa 100 bin TL destek ödemesi de yapılmıştır.

3. Bölgedeki sel felaketinin sebebi Valilik ya da diğer kurumlar değil, 20 metrelik dereyi kapatan, o bölgeyi yapılaşmaya açan ve suyun akış yönünü değiştirerek sel felaketinin olumsuzluklarının artmasına sebep olan eski yönetimdir.

Hal böyle iken, selin meydana gelme nedeni olarak Ankara Valiliğinin sorumlu gösterilmesi gibi servis edilen haberler gerçek dışıdır. SÖZ KONUSU GÖRÜNTÜLERDEKİ AÇIKLAMA BAŞKA YÖNE ÇEKİLEMEYECEK KADAR AÇIK VE NETTİR. Sel felaketi hakkında Ankara Valiliği ve diğer tüm kurumlar görevinin başındadır. Sorumluluklarının bilincinde bir devlet kurumu olan Ankara Büyükşehir Belediyesi de altyapıda yıllarca ihmal edilen projeleri tamamlamaya hiçbir mazerete sığınmadan ve yoğun bir şekilde devam etmektedir.