Manavgatlılar: Yanan evlerimizi devlet ücretsiz yapsın

Manavgatlılar: Yanan evlerimizi devlet ücretsiz yapsın
Antalya Manavgat'ta yangında ev, iş yeri ve ahırı yanan vatandaşlara yeni yapılacak konutlar için 'Yer Seçim Talep Formu' dağıtılıyor. Vatandaşlar bu forma "Evimin devlet tarafından ücretsiz yapılmasını istiyorum" diye yazıyor. Manavgatlılar aynı isteğin ifade edildiği bir dilekçeyi kaymakamlığa sunmaya hazırlanıyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri Manavgat'ta yangın felaketine maruz kalan köyleri gezerek, 'Yer Seçimi Talep Formu' başlıklı bir evrak dağıtıyor.

Evrakta, 28 Temmuz-7 Ağustos arasında meydana gelen yangın sonrası yörenin afet bölgesi ilan edildiği anlatılarak, hasar gören veya yıkılacak konutların yerine yaplacak konutlar için seçenekler sunuluyor.

Bu seçenekler şöyle:

- Aynı yerde aynı parselde

- Aynı yerleşimde farklı parselde

- Vatandaşın hissedarı olduğu ya da satın aldığı parselde

- Toplu yerleşim alanında

Evrakta "Konut yapılmasını istemiyorum" seçeneği de var.

Vatandaşlar evrakın "Diğer" başlıklı hanesine ise "Evimin devlet tarafından ücretsiz yapılmasını istiyorum" şeklinde yazıyor. "Ahıra ilişkin talebinizi belirtiniz" hanesinde ise "Evimin altında depo (ahır) istiyorum" diye belirtiliyor.

Bu arada yangınzedeler Manavgat Kaymakamlığı'na sunulmak üzere dilekçe hazırladı.

Dilekçede şöyle yazıyor:

"Yangında ağır derecede hasar gören konutumun aynı yerine yapılacak olan konutumun devlet tarafından ücretsiz yapılmasını istiyorum."

whatsapp-image-2021-08-28-at-11-58-48.jpeg

 

whatsapp-image-2021-08-28-at-11-58-49-1.jpeg