Malatya'da deprem. Birçok ilde hissedildi

Malatya'nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde deprem olduğu kaydedildi. Depremin birçok ilde hissedildiği belirtildi.

AFAD, Malatya’nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Saat 10.46’da meydana gelen depremin derinliğinin 10.07 km olduğu ifade edildi. Depremin, birçok ilde hissedildiği kaydedildi ve AFAD tarafından yapılan açıklamada, yaşanan depremde can ve mal kaybı yaşanmadığı belirtildi.

Gerçekleşen depremin büyüklüğünü, Kandilli Rasathanesi de 5.9 olarak açıklarken Kandilli, pek çok ilde hissedilen depremin derinliğini 6,5 olarak duyurdu. Söz konusu depremin Diyarbakır, Elazığ, Şanlıurfa ve Gaziantep'te de hissedildiği iletildi.

whatsapp-image-2024-10-16-at-10-57-09.jpeg

whatsapp-image-2024-10-16-at-10-59-33.jpeg

ALİ YERLİKAYA AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya’nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde meydana gelen ve birçok ilde hissedilen depreme ilişkin bir açıklama gerçekleştirdi. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Malatya’nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz.Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.” ifadelerini kaydetti.

ali.png

BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA!

Malatya Belediye Başkanı Sami Er, meydana gelen depremle ilgili açıklama gerçekleştirdi. Sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği açıklamada, depremden etkilenen bütün vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Er, “Meydana gelen depremin hemen akabinde tüm ekiplerimiz saha taramalarını sürdürmektedir. Şu ana komuta merkezimize gelen herhangi bir olumsuz durum yoktur. Saha taramalarımız devam etmektedir.” söyleminde bulundu.

Halk TV'ye açıklamalarda bulunan Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ise, “Şubat depremlerindeki kadar bir sarsıntı hissettik. Bir hasar yok. Hamdolsun canla ilgili bir sıkıntı da yok. Bölgede de önemli yerlerle konuştuk. Her yerde aynı hissedildi.” ifadelerini kullandı.

15 KİŞİ CAMDAN ATLADI

Meydana gelen depremde, toplamda 15 vatandaşın yaşadıkları korku nedeniyle camdan atlayarak yaralandıkları belirtildi.

sami-er.png

SAĞLIK BAKANLIĞI: CAN KAYBI BİLDİRİLMEDİ

Sağlık Bakanlığı, merkez üssü Malatya’nın Kale ilçesi olan ve birçok ilden hissedilen depreme ilişkin yaptığı açıklamada, “Malatya’nın Kale ilçesinde saat 10.46’da meydana gelen ve çevre iller tarafından da hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar can kaybı bildirilmemiştir.” ifadelerini kaydetti ve UMKE ve 112 Acil Sağlık ekiplerinin saha taramalarını devam ettirdiğini belirtti.

whatsapp-image-2024-10-16-at-11-27-30.jpeg

MALATYA VE ELAZIĞ’DA OKULLAR TATİL EDİLDİ!

Yaşanan depremin ardından Malatya ve Elazığ’da okulların bir gün tatil edildiği açıklandı.

3 BİNADA KISMİ ÇÖKME GERÇEKLEŞTİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı flaş açıklamada, meydana gelen depremde Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ’da 3 binada kısmi çökme meydana geldiğini ifade etti. Yerlikaya, açıklamasında, ”Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1, Elazığ'da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana gelmiştir. Herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır.” ifadelerini kaydederken AFAD ve ilgili kruumların saha tarama çalışmalarını devam ettirdiğini belirtti.

yerlikaya-en-spon-001.png

"HERHANGİ BİR OLUMSUZ ÇAĞRI YOK"

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, NTV’ye gerçekleştirdiği açıklamada, herhangi bir olumsuz durumun olmadığını kaydederek “112'ye gelen olumsuz bir çağrı yok. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Herhangi bir yıkım bilgisi ulaşmadı. Olursa da ekiplerimiz müdahale eder. Ağır hasarlı binalar yıkılmıştı zaten. Ekipler sahada. “ ifadelerini kullandı.

Kaynak:halktv.com.tr