Malatya bu torpili konuşuyor: Başkan oğlunu belediyede işe aldırdı

Malatya bu torpili konuşuyor: Başkan oğlunu belediyede işe aldırdı
AKP'li Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in oğlu Muhammed Furkan Güder, Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MASKİ’de işe başladı.

AKP'li Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in inşaat mühendisliğinden bu sene mezun olan oğlu Muhammed Furkan Güder, yaş haddinden ağustos ayında emekli olan Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Yaşar Karataş’ın emekliliğinden bir hafta önce MASKİ'de Yapım İsleri Şube Müdürlüğü’nde işe alındığı ortaya çıktı.

Tepkilerin ardından danışman olamamıştı

Kayısı Haber'den Mahir Temur'un haberine göre, MASKİ Genel Müdürü Karataş'ın giderayak, bu sene mezun olan Muhammed Furkan Güder’i işe alması dikkat çekerken, MASKİ Genel Müdürlüğünden emekli olduktan hemen sonra Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in 'danışmanı' olarak görev yapacağının ortaya çıkması üzerine yükselen tepkilerin ardından 'danışman Yaşar Karataş'tan vazgeçilmişti.

Gürkan'a ve Güder'e tek soru

Yaklaşık 30 ayda Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın akraba kayırmada rekora koştuğu ifade edilen haberde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e ve yaş haddinden emekli olan MASKİ Genel Müdürü Yaşar Karataş’a tek soru soruldu:

"31 Mart seçimlerinden sonra yönettiğiniz kurumlara kaç bin işsiz işe girmek için başvurdu?"