Mahalleye giden tek yol çöktü

Malatya’nın Darende ilçesine bağlı Şeyhli Mahallesi'ne ulaşım sağlayan tek yolun bir bölüm çöktü. Mahalle sakinleri can kaybını göze alarak her gün bu yolu kullanmak zorunda kaldıklarını ifade ederken, "Yolun yapılması için birilerinin ölmesi mi gerekiyor" diye sordu.

Darende ilçesine bağlı Şeyhli Mahallesi’nin ulaşımını sağladığı yol, bölgede etkili olan yağış sonrası çökmeye başladı. Yolun bir bölümü tamamen göçerken, gün geçtikçe kullanılmaz hale geldi. Şeyhli Mahalle Muhtarı Duran Ortakaya, ilgisizlikten dert yanarken, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’dan yardım istedi.

Muhtar Ortakaya, "Yolun yapılması için birilerinin ölmesi mi gerekiyor? Burası mahallemizin tek yolu başka bir yolumuz yok" diyerek yetkililere seslendi.
Mahalle sakini Mevlüt Özkan ise 40-50 yıl önce betonsuz yapılan duvar üstüne yol yapıldığını anlatarak, mahallelerinin tek yolu olan buradan can kaybını göze alarak mecbur her gün gelip zorunda kaldıklarını söyledi. Yetkilerden bu konuya çözüm beklediklerini kaydeden Özkan, "Burası uçurum ve altından nehir geçiyor. İlçemizin en zorlu ve tehlikeli yollarından birisi bizim mahalle yolumuz. Bu göçük olduğunda bir araba veya ağır vasıta olsaydı ne araçtan ne de içindekilerden eser kalırdı" dedi.

Kaynak:ANKA

Etiketler :