Libya'daki şehitleri duyuran Yeniçağ yazarlarının hesaplarına el konuldu

Libya'daki şehitleri duyuran Yeniçağ yazarlarının hesaplarına el konuldu
Libya'daki şehitleri gündeme getiren Yeniçağ yazarları Murat Ağırel ve Batuhan Çolak'ın Twitter ve e-posta hesaplarına el konulduğu iddia edildi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün İzmir'de gerçekleştirdiği bir otoyol açılışında "Libya'da birkaç şehidimiz var" demiş ve bunun üzerine MSB'den, TSK'den veya yetkili kurumlardan daha önce açıklama gelmemiş olması tepki çekmişti.

19 Şubat'ta Libya'nın büyük kısmına hakim olan Hafter güçlerinin Türk gemisine saldırısı sonucu 2 askerin şehit olduğuna dair iddiaları Erdoğan'ın bu açıklaması üzerine gündeme taşıyan Yeniçağ yazarları Batuhan Çolak ve Murat Ağırel'in Twitter ve e-posta adreslerine yasa dışı şekilde el konulduğu iddia edildi.

Yeniçağ gazetesinin Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Batuhan Çolak ve Murat Ağırel'in hesaplarına yasa dışı bir operasyonla el konulduğu ve şehitlerle ilgili paylaşımlarının silindiği ifade edildi. Açıklamada, "Telefonlarla açılabilen hesaplara normal şartlarda girilebilmesi mümkün değildir. Ayrıca yazarlarımızın tüm özel şifreleri, dosyaları arşivlenmiştir. Bu kabul edilmesi mümkün olmayan bir hukuksuzluk sürecidir. Açık bir operasyondur. Hesaplara hiçbir şekilde erişim sağlanamamaktadır" denildi.

Ne olmuştu?

Erdoğan'ın "Libya'da birkaç şehidimiz var" sözleri üzerine şehitlerin sessiz sedasız ve törensiz defnedildiği yönünde Twitter'dan paylaşım yapan Yeniçağ yazarları Murat Ağırel ve Batuhan Çolak, bu paylaşımlarını gece yarısından sonra silmişti. TSK ve MSB tarafından şehitlerle ilgili hiçbir duyuru yapılmaması ve şehitlerimizin sessiz sedasız ve törensiz bir şekilde defnedilmesi kamuoyunda büyük tepki toplamıştı. Çolak paylaşımında şehit olan askerlerimizden birinin Albay Okan Altınay olduğunu duyurmuş ve ölüm ilanının yer aldığı bir görseli paylaşmıştı.

Libya'daki yerel kaynaklar ve uluslararası basında yer alan haberlere göre askeri mühimmat taşıyan bir kargo gemisi vurulmuş ve 3 askerimizin şehit olduğu belirtilmişti. Ancak MSB ve TSK'den bir açıklama yapılmazken Saray Sözcüsü İbrahim Kalın, "Bir taciz atışı oldu, isabetsiz bir atıştı. Derhal, misliyle karşılık verildi" açıklamasında bulunmuştu.

okanaltinay.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :