Trablus'ta limana saldırı: Türk gemisinin vurulduğu iddiası

Trablus'ta limana saldırı: Türk gemisinin vurulduğu iddiası
Libya'nın başkenti Trablus'ta limana saldırı düzenlendi. Saldırıda bir Türk gemisinin de vurulduğu iddia edildi.

halktv.com.tr Dış Haberler

BM Libya Temsilcisi Ghassan Salame, Libya'nın başkenti Trablus'ta bir limanın saldırıya uğradığını bildirdi. Salame daha fazla ayrıntı vermezken, Reuters muhabiri ise liman bölgesinden yoğun duman yükseldiğinin görüldüğünü ifade etti. Limandan bir kaynak, bir deponun vurulduğunu söyledi.

Öte yandan, Al-Arabiya askeri mühimmat taşıyan bir Türk kargo gemisinin de topçu ateşinde vurulduğu belirtiliyor.

Hafter'den açıklama

Tobruk'ta konumlanan Hafter güçleri, yaptıkları açıklamada "Türkiye'ye ait bir gemiyi yok ettik" ifadelerini kullandı. Türk yetkililerinden olaya ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi.

İbrahim Kalın'dan açıklama

Saray Sözcüsü İbrahim Kalın, "Bir taciz atışı oldu, isabetsiz bir atıştı. Derhal, misliyle karşılık verildi" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu ne demişti?

Münih'te katıldığı Güvenlik Zirvesi'nde Libya'da ateşkesin bağlayıcı şekilde sağlanmasının bundan sonraki siyasi süreç için önemli olduğunu söyleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bundan sonra Birleşmiş Milletler (BM) ve diğer uluslararası örgütlerle de neler yapacağız onları konuştuk. Biz de Türkiye olarak tek çözümün siyasi çözüm olduğunu ve bunun için de (Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife) Hafter'in ihlallerinin ve saldırganlığının durdurulması gerektiğini vurguladık." diye konuşmuştu.

Çavuşoğlu'nun bu açıklamasından iki gün sonra Libya'dan böyle bir haber gelmesi Libya gündeminin yeniden hareketleneceği yönünde yorumlandı.

Etiketler :