Levent Gültekin'e saldırı davasında yeni gelişme

25 kişi tarafından saldırıya uğrayan Halk TV programcısı Levent Gültekin'in saldırı davasında yeni gelişme. Saldırıyı gerçekleştirenlerden 2'si hakkında iddianame hazırlandı, ilk duruşma 3 Mayıs'ta.

8 Mart akşamı 25 kişinin saldırısına uğrayan Halk TV programcısı gazeteci Levent Gültekin'in saldırı davasında yeni bir gelişme yaşandı. Saldırıyı gerçekleştirenlerden 2'si hakkında iddianame hazırlandı, 3 Mayıs'da ilk duruşma günü verildi. 

MOBESE'lerin ve çevre esnafının güvenlik kameralarının kaydettiği organize saldırının ertesi günü başlatılan soruşturma kapsamında 3 kişi kendi teslim olmuş, 2'si tutuklanmış 1'i de 18 yaş altı olduğu için adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 

"3 Mayıs günü yüzde 99 tahliye olacaklar"

Gültekin'in avukatı Çağrı Çetin Halk TV'ye davanın seyriyle ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Çetin, "2 şüpheli hakkında iddianame yazıldı, 3 Mayıs gününe de duruşma günü verildi Bakırköy Adliyesi'nde. 3 Mayıs günü yüzde 99 ihtimal sanıklar tahliye olacaklar buna şüphemiz yok. Ama bizi üzen şey MOBESE kameralarının kayıtta olduğu kalabalık bir noktada diğer saldırganların tespit ettirilememesi. Bilindiği üzere bir siyasi parti genel başkan yardımcısı, müvekkilimizi hedef gösteren bir tweet attı ve onun üzerine bir saldırı gerçekleşti. Gazeteciler, siyasiler aylarca, yıllarca tutuklu şekilde iddianamelerinin yazılmalarını bekliyorlar. Ama Leven Beye yapılan saldırıca jet hızıyla iddianame yazıldı ve sanıklar 3 Mayıs günü tahliye olacaklar" dedi. 

 

Etiketler :