KYK yurdu çıkmayan öğrencilere Yavaş'tan destek

KYK yurdu çıkmayan öğrencilere Yavaş'tan destek
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ihtiyaç sahibi olup da KYK yurdu çıkmayan öğrenciler için belediyenin yurtlarının kapılarının açık olduğunu duyurdu.

Üniversiteye başlayan gençlerin önünde büyük bir engel olarak duran barınma sorunu enflasyonun sürekli yükselmesiyle birlikte baş edilemez bir hal aldı. Öğrencilerin tek umudu KYK yurtları olsa da bunun sınırlı olması ayrı bir soruna neden oldu.

Bugün KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte bazı öğrenciler açıkta kaldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından okumak Ankara'ya gelen öğrencilere destek olacaklarını duyurdu.

Yavaş, "Başkent Ankara'ya, yeni evinize hoş geldiniz. KYK yurtlarına başvurup da açıkta kalan ihtiyaç sahibi ailelerimizin evlatları kendilerini yalnız hissetmesin. Yurtlarımızda misafir değil, ev sahibi sizlersiniz" diyerek başvuru linki de paylaştı ve ihtiyaç sahibi olup da KYK yurdu çıkmayan öğrencilerin Ankara Belediyesi'nin yurtlarına başvuru yapabileceklerini belirtti.

Kaynak:halktv.com.tr