Kurtuluş Parkı madencilere kapatıldı. Açlık grevindeki bir işçi hastaneye kaldırıldı

AKP’li Ferhat Nasıroğlu’na ait Fernas Madencilik şirketinden sendikaya üye oldukları için işten atılan maden işçilerinin mücadelesi sürüyor. Konur Sokak’tan Kurtuluş Parkı'na yürüyen Fernas işçilerinin parkta basın açıklaması yapmasına izin verilmedi. Parkın etrafı polis barikatıyla kapatılırken oturma eylemine geçen işçilerden biri fenalaşarak baygınlık geçirdi.

AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun Fernas Madencilik şirketinden, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan madencilerin mücadelesi devam ediyor. Kurtuluş Parkı'nda oturma eylemi yapan ve açlık grevinin ikinci gününde gözaltına alınan Fernas işçileri, ifadelerinin alınması ve sağlık kontrolünün ardından serbest bırakıldı.

Çankaya Konur Sokak'ta yeniden buluşan madenciler, Kurtuluş Parkı'na tekrar yürümeye başladı. Polis ekipleri, Fernas işçilerinin beşer kişilik gruplar halinde yürümesine izin verirken işçilere CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz ve CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu eşlik etti.

bu1.png

'ÇIPLAK AYAK' YASAĞI

Kurtuluş Parkı'na ulaşan madencilerin Kurtuluş Parkı’nda basın açıklaması yapmasına izin verilmedi. Parkın etrafı bariyerlerle kapatılırken bir polis yetkilisi, "Buranın sürekli eylem alanı olmasını istemiyoruz. Çıplak ayakla dolaşmayacaksınız" ifadelerini kaydetti.

Bunun üzerine Fernas işçileri, kapatılan parkın önünde oturma eylemine başlarken Bağımsız Maden-İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, talepleri çözüme kavuşana kadar oturma eylemini ve açlık grevini devam ettireceklerini duyurdu. İşçilerin oturma eylemine geçtiği sırada bir Fernas işçisi fenalaştı ve baygınlık geçirdi. Madencinin ambulansla hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

madenci-001.jpg

"SENDİKALI DİYE İŞTEN ATMAK SUÇTUR"

Fernas işçilerinden Durmuş Olgunsoy, gözaltından serbest bırakıldıktan sonra Kurtuluş Parkı’nda gerçekleştirdiği açıklamada, “Biz, Somalı madencilerin ve tüm emekçilerin haklarını koruyoruz. Sendikalı olduğu için işçileri atmak suçtur. Bu suçun cezası bu ülkede verilmeyecekse, nerede verilecek? Bir kişi bile ‘Bu adam sendikadan nasıl işçi attı?’ demiyor mu?” ifadelerini kullanarak yaşananlara tepki gösterdi.

bu2.png

"ALANDAN AYRILMAYACAĞIZ"

Bağımsız Maden-İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, "Biz madenciler olarak bu alandan ayrılmayacağız, bu alanda durmaya devam edeceğiz. Biz işverenler müzakere zemininin kurulması, bu sorunun toparlanmasını istiyoruz.” açıklamasını yaparken işverenin temsilcisiyle her zeminde tartışmaya hazır olduklarını ifade etti ve “Üç işçi temsilcisi arkadaş gidecek. Biz sendika olarak aradan da çekiliyoruz" ifadelerini kaydetti.

Kaynak:ANKA