'Kürt Tilkisi' Soruşturmasında Savcı Skandalı!

'Kürt Tilkisi' Soruşturmasında Savcı Skandalı!
Uyuşturucu çetesi liderleri 'Kürt tilkisi' lakaplı Rawa Majid ile eski ortağı İsmail Abdo hakkında İsveç'te yürütülen soruşturmaya dair skandal bir iddia ortaya atıldı. Savcılardan birinin Abdo'nun kuzenin olduğu ve bilgi sızdırdığı ortaya çıktı.

İsveç'te kendi içinde bölünüp silahlı çatışmalara giren 'Foxtrot' adlı uyuşturucu mafyası hakkındaki soruşturmada bir savcının, çete liderlerinden birinin kuzeni olduğu ortaya çıktı. Bilgi sızdırmakla suçlanan kadın savcı hakkında görevi kötüye kullanmaktan soruşturma açıldı.

Artı Gerçek'te yer alan habere göre söz konusu çete, 'Kürt tilkisi' lakaplı Rawa Majid ile eski ortağı İsmail Abdo arasında bölünmüş ve İsveç sokaklarında kendi arasındaki çatışmalara şiddet salmıştı. Bu süreçte 'Kürt Tilkisi'ne Türkiye'den vatandaşlık verildiği ortaya çıkmış, İsmail Abdo ise 27 Mayıs günü çelik yelek ve mermilerle Adana'da yakalanmış ancak kırmızı bültene rağmen kefaletle bırakılmıştı.

İsveç medyasına göre, söz konusu çete hakkında ülke içinde yürütülen soruşturmada şimdi de bilgi sızdırma skandalı patlak verdi. Buna göre, ismi R.O. olarak verilen kadın savcı, İsmail Abdo'nun kuzeniydi ve soruşturma sürecinde de bilgi sızdırdı.

kurt-tilkisi-sorusturmasinda-skandal-savci-iddiasi.jpg

R.O.'ya şu an görevi kötüye kullanma gerekçesiyle iki suçlama yöneltiliyor. Bunlardan ilkine göre savcı, Temmuz 2023'te çetenin üyelerinden birinin işlediği bir kundakçılık suçuna ve şüpheliye dair bilgilerin COBRA adlı ceza davası yönetim sistemindeki ekran görüntüsünü alıp bir başka kişiye gönderdi.

'CİNAYET SORUŞTURMASININ BİLGİLERİNİ SIZDIRDI' SUÇLAMASI

İkinci suçlama ise bu kez Stockholm'un güneyinde, 2022'de işlenen bir cinayetle ilgili. Savcı R.O.'nun, kendisinin de ön soruşturmanın başında bulunduğu cinayete dair gizli bilgileri bir başka kişiye gönderdiği iddia ediliyor. Hakkında hazırlanan iddianameye göre savcı, cinayetin nasıl işlendiğine, öldürülen kişinin kimliğine ve kurşun yaralarının ayrıntılarına dair bilgileri dışarıya sızdırdı. İddianamede, gönderdiği mesajlardaki tüm bilgilerin gizli olduğu belirtildi.

Söz konusu yazışmaların savcının cep telefonunda bulunduğu aktarılırken, bilgi verdiği kişinin bizzat İsmail Abdo olmadığı da vurgulandı.

'BİLGİLERİ PAYLAŞTIM AMA SUÇ İŞLEMEDİM'

İsveç basınına göre savcı R.O., bu bilgileri dışarıya verdiğini de kabul etti. Ancak suç işlemediğini savundu; Foxtrot çetesi soruşturmasının kaderini değiştirecek ve aranan şüphelilerin ismini açık edecek bir sızdırmada bulunmadığını belirtti. Savcı, kuzeni Abdo'nun adının merkezinde olduğu dava hakkında ne düşündüğünü akrabalarıyla paylaşmak için böyle bir şey yaptığını savundu.

Expressen gazetesi, savcının İsmail Abdo ile akrabalığının geçen sene ortaya çıkması sonrasında operasyonel olmayan bir göreve çekildiğini yazdı. Buna göre R.O, bilgi sızdırma suçlamasıyla başlatılan soruşturma süresince de buradaki görevine devam edecek. Suçlu bulunması halinde ise iki yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.