Kültür Bakanlığı Onaylı Ensest Çocuk Kitabına MEB'den Açıklama Geldi!

Kültür Bakanlığı Onaylı Ensest Çocuk Kitabına MEB'den Açıklama Geldi!
Kültür Bakanlığı tarafından onaylanan içerisinden baba ve kız çocuğunun evlenebileceği gibi ensest ifadelere yer veren "Onlar Ermiş Muradına" isimli çocuk kitabının sosyal medyada tepki toplamasının ardından MEB'den açıklama geldi.

Kültür Bakanlığı onayıyla yayınlandığı iddia edilen ve içeriğinde "ensest" ifadeler bulunduğu gerekçesiyle tepkilere yol açan "Onlar Ermiş Muradına" adlı çocuk kitabı, sosyal medyada büyük infiale neden oldu.

Kitabın içeriğinde yer alan skandal ifadeler, özellikle bir babanın kızıyla evlenebileceği gibi çarpıcı ve toplumda rahatsızlık uyandıran cümleler içeriyordu. Sosyal medya kullanıcıları ve toplumun çeşitli kesimlerinden gelen tepkiler, kitabın nasıl Kültür Bakanlığı onayından geçtiği sorusunu gündeme getirdi.

koy.png

"BU KİTAPLARIN DENETİMİ BAKANLIKTAN GEÇMİYOR"

Milli Eğitim Bakanlığı ise konuya ilişkin olarak bir açıklama yaparak, söz konusu kitabın Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanan ders kitapları kapsamında olmadığını belirtti. Bakanlık, kitabın "hikâye kitabı" kategorisinde olduğunu ve bu tür eserlerin onay süreçlerinin Bakanlık denetimi altında olmadığını vurguladı. Bu açıklama üzerine tartışmalar devam ederken, kamuoyunda kitabın yayınlanmasına nasıl izin verildiği konusunda büyük bir tepki ve eleştiri dalgası oluştu.

Olayın ardından kitabın yayınevi ve yazarıyla ilgili herhangi bir soruşturma başlatıldığı bilgisi verilmedi.

rgtfer.png

Bakanlıktan gelen açıklamanın tamamı şöyle:

“Bugün sosyal medya ve internet sitelerinde yer alan "Onlar Ermiş Muradına" adlı masal kitabı üzerinden Bakanlığımıza yönelik ortaya atılan iddialara ilişkin bir bilgilendirme yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığımız sadece Bakanlığımız bünyesindeki ders kitaplarının onay sürecini yürütmektedir. Söz konusu içerik, ders kitabı veya yardımcı kaynak değildir; "hikâye kitabı" kategorisindedir. Hikâye, roman, deneme gibi kültür yayınlarına ilişkin eserlerin onay süreçleri Bakanlığımız denetimi alanında değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”