Kritik Konuşmada Türkiye Detayı!

Kritik Konuşmada Türkiye Detayı!
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras yaptıkları telefon konuşmasında boru hattı projesi "Türk Akımı"nı görüştüler.Kremlin Basın servisi tarafından yapılan açıklamada, “Yunanistan...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras yaptıkları telefon konuşmasında boru hattı projesi "Türk Akımı"nı görüştüler.

Kremlin Basın servisi tarafından yapılan açıklamada, “Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın Rusya’ya ziyareti sırasında Türkiye ve Yunanistan topraklarından geçecek gaz ulaşım altyapısı başta olmak üzere varılan anlaşmaların hayata geçirilmesi için atılacak adımlar masaya yatırıldı” denildi.

Putin ve Çipras, 18-20 Haziran tarihlerinde düzenlenecek St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu’nda bir araya gelmek için anlaştılar.

Daha önce Gazprom, Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan, Yunanistan, Slovenya, Hırvatistan ve Avusturya topraklarından geçecek Güney Akım projesinden vazgeçtiğini açıklamıştı. Türk Akımı adlı yeni proje boru hattının Türkiye ve Yunanistan sınırına uzanmasını ön görüyor. Boru hattını uzatmak isteyen ülkeler altyapıyı kendileri inşa edecek. Bu önlem boru hattının sahibinin gaz kapasitesinin %50′sini üçüncü ülkeye vermesini ön gören Üçüncü Enerji Paketi kurallarına uygun olarak alındı. Dün Türkiye’nin Rusya’dan Türk Akımı’nın kara kısmının koordinatlarını rica ettiği ve koordinatları aldıktan sonra boru hattının inşaatına başlayacağı açıklandı.

Sözcü