KPSS'de birinci oldu, mülakatta elendi

KPSS'de birinci oldu, mülakatta elendi
2019 KPSS sınavında Coğraya alanında Türkiye birincisi olan Alparslan Uysal, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için girdiği mülakattan 55 alarak elendi.

Mülakatta sorulan 4 soruya da doğru cevap verdiğini belirten Uysal, “Öğretmenlik hakkım elimden alandı” dedi.

Cumhuriyet'ten Elif Uzunel'in haberine göre; Alparslan Uysal 2019 KPSS sınavında 86 puan alarak Coğrafya öğretmenliği alanında Türkiye birincisi oldu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için başvuran Uysal geçtiğimiz günlerde mülakat sınavına girdi. Uysal önceki gün açıklanan öğretmenlik mülakat sonuçlarını görünce hayal kırıklığına uğradı. Mülakatta 55 puan alan Uysal’ın sonucunda “Tercih yapmaya hak kazanamadınız” ifadelerine yer verildi.

Sınav sonuçlarını sosyal medya hesabından paylaşan “2019 KPSS’de coğrafya öğretmenliği alanında birinci oldum. Sözleşmeli Öğretmenlik sözlü sınav sonucunda puanım 55’e düşürüldü ve öğretmenlik hakkım elimden alındı” ifadelerini kullandı. Herhangi bir sabıka kaydının bulunmadığını belirten Uysal, ayrıca mülakatta kendisine sorulan 4 soruyu da doğru cevapladığını ifade etti.

Öte yandan aynı sınavda 84 puan alarak Türkiye altıncısı olan Hüseyin Arvuz da sözlü mülakattan 54 puan alarak elendi. Arvuz’un da coğrafya öğretmenliği için atama beklediği belirtildi.

kpss-de-birinci-oldu-mulakatta-elendi-693426-1.kpss-de-birinci-oldu-mulakatta-elendi-693427-1.

Etiketler :