KPSS için YÖK de inceleme başlattı

KPSS için YÖK de inceleme başlattı
YÖK Başkanı Erol Özvar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; '2022 KPSS sınavında çıkan bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili DDK tarafından gerçekleştirilen denetleme ile eş zamanlı olarak tarafımızca da inceleme başlatılmış olup sonuç en kısa zamanda ve şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır.' ifadelerini kullandı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, sosyal medya hesabından KPSS için YÖK tarafından da inceleme başlatıldığını açıkladı.

Özvar, "2022 KPSS sınavında çıkan bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili DDK tarafından gerçekleştirilen denetleme ile eş zamanlı olarak tarafımızca da inceleme başlatılmış olup sonuç en kısa zamanda ve şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır" dedi.

Ne olmuştu?

31 Temmuz’da yapılan KPSS oturumlarında Yediiklim Yayınları'nın deneme kitapçıklarındaki bazı soruların yer aldığı iddiaları büyük tepki çekmişti. Yayınevi yetkilileri durumu "tesadüf" olarak açıklarken, ÖSYM ise iddiaların asılsız olduğunu savunmuştu.

Ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ÖSYM Başkanı’nı dün gece yayımlanan Cumhurbaşkanı kararnamasi ile apar topar görevden almış ve Devlet Denetleme Kurulu'na (DDK) inceleme talimatı vermişti. DDK Başkanı Yunus Arıncı ise, sınava dair “Problemli bir durum var gözüküyor" demişti.