Köylülerden Tarım Bakanı'na gündem olacak isyan: Kefen işine girsinler!

Bursa Karacabey Yeşilova köyü sakinleri satılmayan ve çürümeye yüz tutan kavun ve karpuzlarını hayvanlara döktüklerini söyledi. Köylülerden intihar edenlerin olduğunu söyleyen bir üretici ise ''Bundan bir iki ay sonra kefen yetiştiremezler. Kefen işine girsinler iyi para kazanırlar" diye sitem etti.

Artan maliyetler yüzünden tarladan güçlükle topladıkları ürünlerin römorklar üzerinde çürüdüğünü anlatan köylüler isyan etti.

"BU MEMLEKETİN TARIM BAKANI VAR MI?"

Bursa Karacabey Yeşilova Köyü çiftçilerinden Bulut Kenar, ''Bu memleketin Tarım Bakanı var mı? Tarım Bakanı ne yapıyor, bu çiftçiyi görmüyor mu? Nerede oturuyor, nerede saklanıyor? Bunların işi ne, Tarım Bakanı’nın görevi ne?” sorularıyla sitemlerini dile getirdi.

''KEFEN İŞİNE GİRSİNLER DAHA ÇOK PARA KAZANIRLAR''

Köylülerden intihar edenlerin olduğunu söyleyen bir üretici ise ''Bundan bir iki ay sonra kefen yetiştiremezler. Kefen işine girsinler iyi para kazanırlar" diye sitem etti.

6aa60c50-bc86-4759-8d16-a614abd54cc3-w.jpg

''18 YAŞINDAYIM ÖNÜMÜZÜ GÖREMİYORUZ''

Gökhan Beşir adlı bir çifitçi ise "18 yaşındayım önümüzü göremiyoruz. Gençliği öldürdüler. Hayvanlar yesinler diye karpuzları döküyorlar'' dedi.

''BÜYÜK BİR FİRMADA VARDİYALI ÇALIŞMAYA BAŞLIYORUM”

Üreticilerden Recep Deniz ise şunları anlattı:

''Salçalık biberi köyde ilk toplayanlardan biriyim. 22 liradan başladım salçalık bibere 3 günde 15 liraya düştü. Daha çıkmadan. 15 dönüm el değmemiş kasalık domatesim var tarlada kalır muhtemelen. Kavun ektik 5 liradan sattık kilosunu. Büyük bir firmaya vardiyalı çalışmaya başlıyorum. Çiftçiliği bırakmıyorum ama kışın bir yere başlamak zorundayım.''

Kaynak:ANKA