Konsensus Araştırma Başkanı: Modele göre Kasım'da erken seçim var

Konsensus Araştırma Başkanı: Modele göre Kasım'da erken seçim var
Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı Halk TV'de erken seçim ihtimallerini değerlendirdi.

halktv.com.tr Haber Merkezi

Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı Halk TV'de Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi'nde erken seçim ihtimallerini değerlendirdi. Sarı, değerlendirmelerine koronavirüs sürecinde henüz sonuçlanmamış araştırmaları hakkında bilgi vererek başladı.

"İnsanların yüzde 30'u Sağlık Bakanlığının açıkladığı rakamlara güvenmiyor"

Bizim vatandaşlarımız çok ciddi bir şekilde önlemlerini alıyorlar. Trafik artmış ve bunun sebebi toplu taşıma kullanmıyorlar. İnsanlar artık ekonomiyi boş vermiş durumda.

Bitmeyen bir araştırmamız var, araştırmaya göre insanlar saatte bir ellerini yıkıyor. 

Bugün sokağa çıkmanız gerekse maske takar mısınız diye sorduğumuzda yüzde 95'i maske takarım diyor. 

Araştırmalara göre insanların yüzde 30'u Sağlık Bakanlığının açıkladığı  rakamlara güvenmiyor.

Erken seçim ihtimalleri

"Modele göre Kasım'da erken seçim var"

Erken seçimden yana değilim. Çünkü ülkeyi ekonomik olarak zora sokuyor. Bizim bir modelimiz var. İstatistikçilerin hazırladığı bir model. Bu model bize diyor ki 2020 Kasım'ı 3,5, 6 ay yanılgısı oluyor. Ama bir erken seçim ihtimali var. 

İttifaklar

Bir taraf yüzde 50 bir taraf yüzde 50 şu anda. Kutuplar kurulmuş durumda. Bir taraf parçalı. Muhalefet bloğu bir tarafta Erdoğan ve MHP. Hiçbir siyasi renk körlüğüne ihtiyaçları yok. Baktığımız zaman muhalefet bloğunun işi zor. Aralarında toplum tarafından terörle ilintilendirilen HDP var. 6 milyon oy alıyorlar ama birileri tarafından şeytanlaştırılıyorlar. HDP bu durumda aday göstermeyebilir.

"Meral Akşener, Türkiye'nin yükselen yıldızı"

Meral Akşener Türkiye'nin yükselen yıldızı. Oy olarak kadınlar tarafından kollanıyor. Meral Akşener, merkez sağın sağında duruyor. Siyasette yedi skala vardır, marjinal soldan marjinal sağa gider. En sağda AK Parti görünüyor, İYİ Parti 5 numarada duruyor. Merkezde parti yok. Dünya siyasetinde de öyledir. CHP soldan merkeze yanaştığı bir gerçek.

"İmamoğlu ve Yavaş'ın hizmetleri seçim sonuçlarını çok etkileyecek"

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu hizmet yarışında. Çok önemli bir şey onlar için. Onların verdiği hizmetler seçim sonuçlarını çok etkileyecek. CHP'li belediyeler rakibinize bu kadar sert yanıt vermeyin, hizmet yapmak istiyoruz diyorlarmış.İmamoğlu ve Yavaş siyasi bir sembol.Mansur Yavaş'ı tanıyorduk. Ama Ekrem İmamoğlu'nu duymuş muyduk? Vahap Seçer'i duymuş muyduk? Cumhurbaşkanlığında da aynı sistemi yürüteceklerini düşünüyorum. İsim üzerinden gitmeyecekler, kriterler belirleyecekler öyle aday gösterecekler. Bizim tahmin ettiğimiz bütün semptomlar tek tek ortaya çıkıyor. 

MHP barajın sınırında

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) barajın sınırlarında duruyor. Yüzde 11 civarında olacağını düşünüyorum. HDP barajı geçecek. Parti bazlı bir sıkıntı yok. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sorun var.  

Etiketler :