Köfteci Yusuf’a büyük kıyak. CHP’li Erhan Adem açıkladı
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ekim ayının ilk haftasında yayımlanan 'Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar' listesinde en fazla tartışılan işletmelerden biri de Köfteci Yusuf’tu. Türkiye'nin birçok şehrinde restoran zincirleri bulunan Köfteci Yusuf’un adı, domuz eti skandalıyla gündeme gelmişti.
Bakan açıkladı: Köfteci Yusuf için süreç tamamlandı
ET DÖNERDEN DOMUZ ÇIKMIŞTI
Köfteci Yusuf’un Bursa'da bulunan şubesinde satılan et dönerin içerisinden domuz eti çıktığını duyuran bakanlık haftalar süren bir tartışmanın fitilini ateşlemişti. Köfteci Yusuf’a bir yandan tepkiler gelirken bir yandan da vatandaşlar da destek mesajları yağdırmıştı.

CHP’DEN FLAŞ İDDİA
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem'in Köfteci Yusuf’a ilişkin iddiası gündem oldu. Vatandaşların uygun fiyata et tüketebilmesi amacıyla zincir marketlere satış gerçekleştiren Et ve Süt Kurumu'nun, Köfteci Yusuf'a 2 tır (yaklaşık 40 ton) et satışı yaptığı ileri sürüldü.

“GİZLİ BİR BİÇİMDE YÜRÜTÜLDÜ”
Yapılan söz konusu imkanın başka hiçbir işletmeye sunulmadığına dikkat çeken Adem, bu uygulamanın fırsat eşitliği ilkesine aykırı olduğunu vurguladı ve satış işleminin ifşa olmamak için gizli bir şekilde yürütüldüğünü iddia etti.
Köfteci Yusuf'a destek veren belediye başkanının ticari ilişkisi ortaya çıktı
ŞEFFAFLIK ÇAĞRISINDA BULUNDU
CHP’li Adem, konuya ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada, "Bu kimden neyi saklama çabasıdır? Eğer halkın kaynaklarını adil bir şekilde yönetemiyorsanız, bu kurumu kimlerin çıkarına çalıştırıyorsunuz?" ifadelerini kullanırken Tarım Ve Orman Bakanlığı'na bağlı Et ve Süt Kurumu’na şeffaflık çağrısında bulundu.
"Ama Tarım Bakanlığı, ne üreticiyi ne esnafı ne de tüketiciyi düşünüyor. Dün itibarsızlaştırdığınız bir firmayı bugün ihya etmeye çalışıyorsunuz.” ifadelerini kaydeden Adem, “Bu milletin çiftçisine, esnafına ve halkına verecek hiçbir şeyiniz kalmadı" söyleminde bulundu.