Köfte ikram edenlere sahte rakı verdi... Emekli maden mühendisine ‘müebbet hapis’ davası

Köfte ikram edenlere sahte rakı verdi... Emekli maden mühendisine ‘müebbet hapis’ davası
Emekli maden mühendisi Turgay T. D. (61) hakkında, sahte alkol verdiği bir kişinin ölümü nedeni ile dava açıldı. D., soruşturma kapsamında 16 gün tutukla kaldı. “O alkolü kendim için üretiyordum” diyen D. Halktv.com.tr’ye yaptığı açıklamada “Bu arkadaşlar benin yanımda mangal yapıyordu. Onlar bana köfte ikram etti, ben de alkol ikram ettim. Birisi ölmüş. Ben de anlamadım” diye konuştu.

Sahte alkol üretimi çok sayıda kişinin ölümüne neden oluyor. Alkollü içeceklerdeki yüksek vergilerin, merdiven altı üretimin artmasına zemin oluşturduğu tartışmaları sürerken bu alanda dikkat çeken bir davanın açıldığı anlaşıldı. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanık sandalyesinde birçok şirkette çalıştıktan sonra emekli olan maden mühendisi Turgay T. D. yer aldı.

Kendim için ürettim satmadım

Şikâyetçi konumda ise sahte içkiden ölen Muammer Ece’nin ailesi yer aldı. Dava dosyasına göre Turgay T. D., geçen 11 Kasım 2022’de Gaziosmanpaşa Sulh Ceza Hakimliği kararı ile tutuklandı. Hakimlik sorgusunda, Bayrampaşa’da bulunan bir arkadaşına ait işyerinde kendisi için alkol ürettiğini söyledi. D. hayatını kaybeden Muammer Ece (61) ile arkadaşı V. Ç.’ye alkol satışı yapmadığını söyledi.

mz-yeni.jpg

Adli Tıp Kurumu raporu dosyaya girdi

D.’nin avukatı da “Müvekkil, alkolü kendisi için ürettiğini beyan ediyor” dedi. D. hakimlik sorgusu sonrası tutuklandı. Tutuklama kararının en önemli dayanak noktası ise, Ece’nin, Adli Tıp Kurumu raporuna göre sahte içkiden ölmesi oluşturdu.

‘Onlar köfte ben alkol ikram ettim’

D. 16 gün tutukla kaldıktan sonra tahliye edildi. D. hakkında ‘kasten öldürme’ suçlaması ile dava açıldı. Konu ile ilgili telefonla ulaştığımız Turgay T. D., “Ben kendim için alkol yapıyordum. Kendime ait aracı Bayrampaşa’da tenha bir yere çekip içiyordum. Bu süreçte, birkaç arkadaşla tanıştım. Bu kişiler benim yanımda mangal yapıyordu.

Bir süre sonra aramızda samimiyet oluştu. Onlar mangal yapınca bana et veya köfte veriyordu. Ben de onlara alkol ikram ediyordum. Aynı alkolden ben de içtim. Ancak bana ve diğerlerine bir şey olmadı. Muammer Ece niye öyle oldu anlamadım. Ölünce ailesi şikâyetçi olmuş. Bir gün Fethiye Adliyesine başka bir iş için gidince, arandığım söylendi ve sonrasında tutuklandım” dedi.

‘Benim verdiğim alkolden ölmüş olamaz’

Turgay T. D., Muammer Ece’nin, kendisinin ikram ettiği alkolden ölmüş olmasına ise ihtimal vermediğini söyledi. D.’nin sahte alkol ürettiği için başka bir dosyadan da hapis cezası aldığı anlaşıldı. D.’nin avukatı ise yargılamaya ilişkin herhangi bir yorumda bulunmak istemediğini kaydetti.

Kaynak:halktv.com.tr