Kocası için sokak sokak 'Kan' arıyor!

Kocası için sokak sokak 'Kan' arıyor!
Kan kanserine yakalanan eşi için acil kan ihtiyacı olduğu halde bulamadıklarını söyleyen 2 çocuk annesi Gül Kocaman sokak sokak gezerek vatandaşı durdurarak B Rh+ kan arıyor.

5 ay evvel kan kanserine yakalanan eşi Murat Kocaman için aylardır her kemoterapi sonrası kan aradığı halde bulamadığını söyleyen Gül Kocaman, İzmit Yürüyüş Yolu’nda gördüğü herkese kan grubunu sorarak yardım istedi. Kanser hastalarının en büyük mağduriyetinin kan bulmak olduğunun altını çizen Kocaman, kan grubu uyuşan erkeklere bağış için çağrıda bulundu.

‘5 AYDIR 1 KİŞİ BİLE DÖNÜŞ YAPMADI’

Kocaeli Koz'dan Yasemin KAYA'nın haberine göre, hastalık sürecinde ailecek çok yıprandıklarını dile getiren Kocaman; “Eşim Murat Kocaman Şubat ayında kan kanserine yakalandı. 5 aydır hem onun hem benim hem çocuklarımın psikolojimiz bozuldu. Nereye yetişeceğimi şaşırdım, maddi manevi yaşadığımız zorluk bir yana kan bile bulamıyoruz.” şeklinde konuştu.

kan2.webp

‘ARTIK GEZE GEZE KAN ARIYORUM’

Kanser hastalarında acil kan ihtiyacının sürekli olduğunun altını çizen Kocaman duyarlılık çağrısında bulunarak; “Herhangi bir kronik hastalığı bulunmayan ve alkol kullanmayan erkeklerden BRH+ kan arıyoruz. Bu kan grubu bulunması en kolay kan grubu diyorlar ama yok, o kadar yaptığımız haberlere, sosyal medya paylaşımlarına rağmen tek 1 kişiden bile dönüş olmadı. Kan ihtiyacı kanser hastaları için acil. Eğer kan grubunuz müsaitse tek benim eşim için değil kanser hastaları için ne olur yardım edin kan verin, bir hayatı kurtarın." dedi.

"İLGİNENEN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN'

Gezerek 2 kişiden kan bulmanın sevincini yaşadığını söyleyen Kocaman; "Yürüyüş Yolu'nda durduğum bazı insanlardan uyumlu olan 2 kişi kan vermek istedi. Bir tanesi işe gidecekmiş, gitmeden kan verecek. Diğeri de beyefendi ile kan merkezine birlikte gittik, onun kanı uyumlu olduğu halde veremedi ama Allah bin kere razı olsun oraya kadar geldi. Orada bir başkasından bulduk. Kemoterapi bitene kadar arayışımız sürüyor. Allah kimseye vermesin bu hastalığı gerçekten çok zor.” ifadelerine yer verdi.

‘ERKEKLERDEN, MURAT KOCAMAN ADINA BRH+’

Sadece kendi tanıdıklarından kan bulabildiğini onun da artık yetersiz kaldığını vurgulayan Kocaman;” Ben bugüne kadar hep kendi tanıdıklarıma sordum, beni tanıyanlar da bana bulmaya çalıştı. Bu şekilde bugünlere kadar geldik ama artık bu çevreden de kan desteği alabileceğimiz insanlar bitti. Allah rızası için Kızılay’a giderek Murat Kocaman adına kan bağışında bulunması için herkese sesleniyorum.” diyerek vatandaştan yardım istedi.

Kaynak:Kocaeli KOZ

Etiketler :