Koç Üniversitesi Hastanesi işçileri 9 gündür haklarını arıyor: Polis engellemesine rağmen direnişe destek

Feministler ve gençlik örgütleri, sendikalı oldukları için işten atılan ve tacize maruz bırakılan işçileri Koç Üniversitesi Hastanesi önündeki direnişine destek verdi. Polis, feministler ve gençlik örgütleri ile işçiler arasına barikat kurdu. Polisin engellemesine rağmen yapılan açıklamada, "Direnişi dayanışma ile büyüteceğiz" denildi.

Tacize, mobbinge, düşük ücret ve fazla iş yükü dayatmasına karşı sendikalaşınca işten atılan Koç Üniversitesi Hastanesi işçilerinin direnişi dokuzuncu gününde devam ediyor. Bugün Yoksulluğa Feminist İsyan'dan kadınlar ve gençlik örgütleri, işçilere destek vermek için Koç Üniversitesi Hastanesi önüne geldi. HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu da işçilere destek için Koç Üniversitesi Hastanesi önündeydi.

Polisten destek için gelenlerle işçiler arasında barikat

Hastane önünde toplanan işçiler ve destek için gelenler polisin ablukasıyla karşılaştı. Polis, hastane önündekileri çembere alarak yürümelerine izin vermedi. Polis, destek için gelenler ile işçiler arasına barikat kurdu. İşçilere destek için gelen kadınlar, daha önce gazetecileri tehdit eden ve toplumsal bir eylemde bir kadını taciz etmekle suçlanan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin "Dokunma bize, bizim seninle davamız var" diye tepki gösterdi.

Polisin engellemelerine rağmen destek için gelen kadınlar, işçilerin yanına ulaştı. İşçilere destek açıklamasını Yoksulluğa Feminist İsyan adına Ezgi Karakuş okudu. 4 işçinin işten atıldığını hatırlatan Karakuş, "Biz biliyoruz ki arkadaşlarımızın atılma sebebi işyerindeki direnişleridir, sendikal haklarını kullanmasıdır, tacize ses çıkarmasıdır. İşçiler günlerdir atılan işçilerin işe geri alınması, tacizci müdürün işten atılması, sendikalı çalışmanın önünün açılması, tüm işçilerin kadroya alınması, angarya ve mobbingin son bulması için direniyor" dedi.

'Kabul etmiyoruz'

Karakuş, mobbing, angarya işler, kötü çalışma koşulları ve taşeron olarak çalıştırılmanın yanı sıra kadın işçilerin müdürün tacizine maruz bırakıldığına dikkat çekerek, "Biz biliyoruz ki kadınlar olarak evde ve işte çifte sömürüye maruz kalıyoruz. Derinleşen ekonomik kriz ile her gün artan ve artık ödenemez bir durumda olan kiralarla, faturalarla nasıl yaşayacağımızı düşünürken; bu denli yüksek enflasyon ile nasıl geçinebileceğimizi, barınacağımızı, akşam yapacağımız yemeği hesaplamak zorunda kalırken düşük ücrete emeğimizi sömürüp hakkını aradıkları için, sendikalaştıkları için, tacize ses çıkarıldığı için arkadaşlarımızın işten atılmasını kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

'Direnişi dayanışma ile büyüteceğiz'

Başhekimliğin kadın işçileri tacize maruz bırakan müdürün işten çıkarılacağına ilişkin söz verdiğini belirten Karakuş, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Tacizci müdürün işten çıkarılmasının hep birlikte takipçisi olmakla beraber tüm talepler yerine getirilinceye kadar bu direnişin sesini birlikte yükselteceğiz. Biz de Yoksulluğa Feminist İsyan Kampanya Grubu olarak, arkadaşlarımızın direnişini sahipleniyoruz. Direnişi dayanışma ile büyüteceğiz."

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :