Kızılay'ın yeni marifeti!

Kızılay'ın yeni marifeti!
Gazeteci Murat Ağırel, Şule Aydın'ın moderatörlüğündeki Kayda Geçsin Programında Kızılay'la ilgili yeni belgeler ortaya koydu.

Gazeteci Murat Ağırel, Şule Aydın moderatörlüğündeki Kayda Geçsin programında Türkiye Kızılay Derneği ve bağlı ortaklığı 31 aralık 2021 tarihli konsolide finansal tabloları ve bağımsız denetçi raporunu inceledi.

Ağırel açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

"31 aralık 2021 tarihli konsolide finansal tabloları ve bağımsız denetçi raporu 2 milyar 671 milyon 794 bin olan arsa ve binalar bulunmaktadır diyor. Bunların hepsi denetleniyor. 31 aralık 2021 tarihi itibariyle Kızılayın elindekilerin şubelere dağıtılmış olduğunu açıklayan raporda. Bu malların şubeler tarafından kiraya verdiği söyleniyor. İlgili yönetmelikler gereği şube başkanlarının söz konusu arsa ve binalardan elde edilen gelirlerin bir bölümünün derneğe aktarılması gerektiğini belirten raporda 'Söz konusu kira gelirleri denetim prosedürleriyle doğrulanamadığından bu gelirlere ilişkin herhangi bir görüş oluşturulamamıştır' ifadeleri yer alıyor. Yani böyle bir rakamı 55 milyonu biz doğrulayamıyoruz demek istiyor. Raporda 'Derneğin şube başkanlıklarıyla olan işlemleri ve cari hesap verileri doğrulanmamıştır' ifadesi yer alıyor. Kızılayı denetleyen bağımsız denetmenin raporunda yazanlar bunlar.

İnsanlar kızılay gibi kuruma neden yardım yapmak istemesin? Çünkü sen aldığın yardımı şirketlere aktarıyorsun. Aldığın yardımlarla sen borsada oynuyorsun, kar amacı gütmüyorum diyorsun mümkün değil bunu yapamazsın. Sen şirketsin kar amacı gütmemek için şirket açılır mı?

Sayın genel başkan sürdürülebilirlik diyor. Finans sektöründe bu gelirin gideri karşılamasıdır. Sürdürülebilirlik olması gerekiyor diyor. Bugüne kadar Türk milletinin bağışlarıyla 150 yıldır ayakta durup iflas etmeyen Kızılay, 2018'den sonra mı zarar etti?"

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :