Kışın Kombiyi Açmayan Komşusunu Küfürlü Mesajla Tehdit Etti! Mahkeme Kış Aylarında Kombi Yakmayanlar Hakkında Kararını Açıkladı

Kışın Kombiyi Açmayan Komşusunu Küfürlü Mesajla Tehdit Etti! Mahkeme Kış Aylarında Kombi Yakmayanlar Hakkında Kararını Açıkladı
Kış aylarının gelmesiyle birlikte düşen hava sıcaklıkları, birçok evde kombilerin açılmasına neden oldu. Eskişehir'de 32 daireli bir apartmanın üçüncü katında yaşayan bir vatandaş, kombiyi yakmadığı için komşuları tarafından tehdit edildi. Mahkemenin kış aylarında kombi açmayanlar hakkında verdiği karar ise görenleri şaşırttı.

Yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerine düşmesiyle birlikte birçok hane, yüklü doğal gaz faturalarına rağmen kombileri çalıştırmaya başladı.

KOMBİYİ AÇMADIĞI İÇİN KOMŞULARI TARAFINDAN KÜFÜRLE TEHDİT EDİLDİ

Buna karşın bazı apartmanlarda yaşayan vatandaşlar, kış aylarında kombiyi hiç açmamayı ya da kısık şekilde açmayı tercih edebiliyor. Son olarak Eskişehir'de yaşanan bir olayda 32 daireli bir apartmanın üçüncü katında yaşayan bir vatandaş, kombiyi yakmadığı için komşuları tarafından küfürlü bir mesajla tehdit edildi.

"SOĞUK HAVAYI SEVDİĞİM İÇİN KOMBİYİ AÇMIYORUM"

Soğuk havayı çok sevdiği için kombisini açmadığını ve bunun doğal hakkı olduğunu iddia eden ev sahibinin kapısına bırakılan notta "Seni burada istemiyoruz. Kombini çalıştır ya da s... ol git bu apartmandan! Senin yüzünden doğal gaz faturasını yüklü ödüyoruz. Bu sana son uyarı, ikinci uyarı olmayacak" ifadelerinin yer aldığı görüldü.

kombi1.jpg

KOMBİYİ AÇMAYAN KOMŞU HAKKINDA DAVA AÇILABİLİR Mİ?

Yaşanan olaya benzer sıkıntıların Türkiye'nin farklı şehirlerinde de meydana geldiğini belirten uzmanlar, "Kış aylarında kombiyi açmayan komşu dava edilebilir mi?" sorusunu uzmanlara yöneltti.

SICAKLIK 15 DERECEYİ GEÇMELİ

Avukat Şeymanur Yılmaz, kat maliklerinin kombi yakmayan komşusuna karşı dava açabilme hakkı olduğunu belirtti. Her şehirde İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararları olduğunu, dış ortam sıcaklığının belli bir derecenin altına düşmesi halinde, ısıtma sistemlerinin çalıştırılması yönünde de karar olduğunu hatırlatan Yılmaz, bu derecenin 15 olarak belirlendiğini söyledi. Kat Mülkiyeti Kanunu'nca da komşuların birbirini rahatsız etmeden konutlarını kullanmaları gerektiğini anlatan Yılmaz, binada oturup, ferdi kombi kullanan bir kişinin kombi çalıştırmaması halinde, yan-alt-üst komşusu sayesinde ısınmasının doğruluk ve dürüstlük kurallarına aykırı olduğunu belirtti.

Etiketler :