Kışın bile sıcak olduğu yerde kar 1 metreyi buldu

Kışın bile sıcak olduğu yerde kar 1 metreyi buldu
Yaz aylarında turizmin zirve yaptığı kentlerimizin başında gelen Muğla'da, bazı noktalarda kar kalınlığının 1 metreyi bulması görenleri şaşırttı.

Muğla'nın yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı ile bazı bölgelerde kar kalınlığı 1 metreye kadar kadar yükseldi. Menteşe'deki Yılanlı mevkisine giden vatandaşlar kar topu oynayarak nadir zamanların tadını çıkardı. Bölgedeki buzlanma ve sis ise sürücüler için tehlike oluşturdu.

Kent merkezinden 15 kilometre yürüme mesafesindeki Yılanlı mevkisine ulaşan aileler, çocuklarıyla kartopu oynadı. Bazı sürücüler, dönüş yolunda zincir takmak zorunda kaldı.

mentesede-kar-kalinligi-100-santimetreyi-buldu.webp

KAR KÜREME VE TUZLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, kar kalınlığının 1 metreyi bulması sonrasında yolların kapanmaması için iş makineleriyle kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor. Trafik ekipleri ise Menteşe-Göktepe karayolunda sürücülere, yavaş gitmeleri ve dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Kaynak:Demirören Haber Ajansı (DHA)