Kılıçdaroğlu'ndan TÜİK Başkanı'na yanıt: Ahını aldınız, vahı kaldı

Kılıçdaroğlu'ndan TÜİK Başkanı'na yanıt: Ahını aldınız, vahı kaldı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Konut Görevlileri Sendikası’nı ziyaret etti. Ziyaretin ardından yaptığı açıklamada 'Yanlış yaparsam 84 milyonun hakkını yerim' açıklamasında bulunan TÜİK Başkanına yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Zaten ahını aldınız, geriye vahı kaldı. Daha ne kalsın" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konut Görevlileri Sendikası’nı ziyaret etti. Ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu'na apartman görevlileri çalı süpürgesi hediye etti.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, istifa verdiği öne sürülen TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer'in TÜİK'in enflasyon verilerini düşük gösterdiğine dair iddialara verdiği "Enflasyon hesabında ben 84 milyona karşı sorumluyum, bir yanlışa imza atarsam 84 milyonun hakkını yemiş olurum" yanıtına ilişkin sorulan soruya, "Zaten ahını aldınız, geriye vahı kaldı. Daha ne kalsın" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu ziyaretin ardından açıklamalarda bulunuyor:

Apartman görevlileriyle yaklaşık 2.5 yıldır ilgileniyoruz. Tıpkı taşeron işçilerle ilgilendiğimiz gibi. Onların önce dernek, sendika kurmalarını bir araya gelmelerini çok arzu ettim. Bu konuda büyük çaba gösterdiler. Şu anda bir sendika başkanının yanındayız, son derece mutluyum. Sizin örgütlenmeniz bizim açımızdan çok önemli. Sizin sesinizi duyurabilmemiz için sizin derdinizi bilmemiz lazım. Sizin derdinizi anlatacak olan da ya bir dernek ya sendika. Bütün apartman görevlisi arkadaşlarıma seslenmek isterim. Moralinizi bozmayın. Türkiye güzel ve büyük bir ülke. Sizin sorunlarınızı biliyorum. Sizin sorunlarınızı çözmek benim boynumun borcudur. Apartman sakinlerinin de elbet beklentileri var, sizin de var ama iki tarafında en azından adalet ortamında bir araya gelmesi lazım. Bu çerçevede sendikanın yaptığı faaliyet çok önemli. Biz sendikanın bütün apartman görevlilerini örgütlemesi konusundaki talebimizi iletiyoruz.

Yaşadıkları yerlerin çok insani koşullar olmadığını ben de biliyorum. Ya bir göz odada yaşıyorlar ya da güneş görmeyen yerlerde yaşıyorlar. Pandemi döneminde çok büyük sıkıntılar çektiler. Bütün apartman sakinlerinin ihtiyaçlarını karşıladılar. Bir sorunla karşılaştığınızda bilin ki Kılıçdaroğlu kardeşiniz sizin yanınızda. Bu ülkede fakirin, fukaranın yanında olan kişiyim. Bunun bir hak, adalet, insanlık mücadelesi olduğunu biliyorum. Bu ülkede yaşayan herkesin huzur içinde yaşaması lazım.

Soru-Cevap

Erdoğan'ın 'çift para' çıkışı

Sayın Erdoğan Türkiye'de çivit paranın kullanıldığını kabul ediyor. Bir taraftan döviz bir taraftan Türk Lirası. İyi de bu memleketi bu hale kim getirdi? Bu şikayeti yapan kişi önce sesini beşli çeteye duyurması lazım. Dolar bazında garantiler verildi. Bir insan konuşmadan söyleyeceğini düşünmeli, tartmalı. Dolar garantisi alanlar belli, beşli çetenin kim olduğunu bütün dünya biliyor şimdi diyor ki 'Çift paradan Türkiye'yi kurtaracağız' diyorsun. Kurtarmak istiyorsan önce beşli çeteyi çağırıp, 'Yolları, köprüleri, doları bitiyorum hepsi Türk Lirası olacak' diyeceksin. Vatandaşı kandırmasınlar, herkes gerçeği biliyor.

Erdoğan'ın 'zamları en alt seviyede yansıttık' açıklaması

Fakirden, fukaradan, garipten yana hükümet hiçbir fedakarlık yapmamıştır. Eğer bir fedakarlık yaptıysa gidin bakın dolarla ihale alanlar, garanti alanlar hepsi karlı. Şu fakir fukaranın ödedikleri vergiden alıyorsun gidip onlara kur garantisi olarak veriyorsun. Sonra hak, hukuk ondan bahsediyorsun.

Kendi yakınlarının, akrabalarının getirsin dolarlarını Türk Lirası'na çevirsin, önce bir örnek olsun. Erdoğan kaç milyon dolarını getirip Türk Lirasına çevirecek?

'Ahını aldınız, vahı kaldı'

Bürokrasinin çürüdüğünü biliyorum. Saray'dan alınan talimatla enflasyon rakamları açıklanıyor. Bunlar markete, pazar gitmiyorlar mı? Yumurtanın, zeytinyağının, sütün, zeytinin fiyatını bilmiyorlar mı?

Zaten ahını aldınız, geriye vahı kaldı. Daha ne kalsın.

'Millet İttifakı adayını belirleyecek'

Millet İttifakı adayımızı belirleyecek. Hiç kimse şundan en ufak bir endişe duymasın. 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı olacaktır.