Kılıçdaroğlu'ndan Konya uyarısı

Kılıçdaroğlu'ndan Konya uyarısı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya'daki katliamın ardından CHP heyetinin yaptığı görüşme ve incelemeler hakkında bilgi aldı. Katliam hakkında Twitter hesabından bir mesaj da paylaşan Kılıçdaroğlu, provokasyon uyarısı yaptı. Kardeşlik vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, "En kıymetli varlığımız Türk-Kürt kardeşliğidir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam saatlerinde Konya Meram'da geçimini hayvancılıkla sağlayan Dedeoğlu ailesinden 7 kişinin öldürüldüğü silahlı saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 

'Kardeşçe yaşadık, yaşayacağız'

Kılıçdaroğlu'nun saldırıyla ilgili açıklaması şöyle: 

“Konya’dan korkunç bir katliam haberi aldık. Konu çok hassas olduğu için, detaylar netleşmeden konuşmak istemedim. Abdüllatif Şener Bey’in başkanlığındaki heyetimiz bölgede. Tespitler paylaşılacaktır. Yine de ileride olabilecek yeni provokasyonlarla ilgili düşüncelerimi paylaşayım.

En kıymetli varlığımız Türk-Kürt kardeşliğidir. Ülkemizin çok yükü var biliyorum; kardeş olanların beli bükülür, gönlü bükülmez. Kendini derin devlet olarak görme gafletine düşen çetelere sesleniyorum: Halkımızın kardeşliğini bozma çabanıza kesinlikle izin vermeyeceğiz!

Bu ülkenin geleceği için mücadele edecek milyonlarca Kuvay-i Milliyeci, vatansever var. Bu ülkeyi sokakta bulmadık biz. Bu iktidar da yolcudur! Ancak devletimiz bakidir ve devletimizi tüm kurumlarıyla birlikte yeniden ayağa kaldıracağız. Kardeşçe yaşadık ve yaşayacağız.”

Kılıçdaroğlu, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener başkanlığında Ankara Milletvekili Levent Gök ve Parti Meclisi Üyesi Semra Dinçer’den oluşan Konya Heyeti ile de telefonda görüştü. Kılıçdaroğlu, katliamın ardından CHP heyetinin yaptığı görüşme ve incelemeler hakkında bilgi aldı. 

 

Konya Meram’da aynı aileden 7 kişi silahla vurularak öldürülmüştü. Merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Enbiya Sokak'ta bir evden silah sesleri geldiği ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edilmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yaklaşık 11 yıllık bir husumet. Arkadaşlarımızın çok kısa bir süre içinde yakalayabileceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullanmıştı.