Dedeoğlulları ailesinin akrabası: Saldırıdan önce konuştum, tehdit edildiklerini söylediler

Konya'nın Meram ilçesine bağlı Hasanköy Mahallesi'nde, saat 18.50 sıralarında kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi katledildi. Öldürülen ailenin avukatıyla konuşan İsmail Saymaz, yaşananların detaylarını Halk TV'de yayınlanan Perdenin Önü Arkası programında anlattı.

Konya'nın Meram ilçesine bağlı Hasanköy Mahallesi'nde, saat 18.50 sıralarında kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi katledildi. Saldırgan ya da saldırganlar saldırı sonrası evi de ateşe verdi.

Saldırıda ölen ailenin avukatı Abdurrahman Karabulut, öldürülenlerin daha önce ırkçı saldırıya uğrayan Dedeoğulları ailesinden olduğunu belirtti.

İsmail Saymaz, Halk TV'de Perdenin Önü Arkası programında, ailenin avukatı Abdurrahman Karabulut'tan aldığı detayları anlattı. 

15 yıl önce iki aile arasında bir gerginlik yaşandığını, bu gerginliğin iki ay önce (12 Mayıs) Dedeoğulları ailesinin evini basarak, aile fertlerini yaraladığını belirten Karabulut, bu kavganın etnik köken nedeniyle yaşandığını iddia etti. 

Karabulut, saldırıdan sonra 6 kişinin tutuklandığını belirtirken ''Bunun yetersiz olduğunu, daha fazla insanın tutuklanması gerektiğine dair başvuruda bulunduk. Fakat kimse tutuklanmadı, her başvurumuzdan sonra her biri tahliye edildi. Korunma yönünde başvuru yaptık fakat cevap gelmedi. Karşı tarafa ise koruma verildi'' dedi. 

Karabulut, bugün yaşanan saldırıya dair 12 Mayıs'taki saldırganların olduğuna dair kesin bir şey olmadığını söylerken evin her tarafında kamera olduğunu belirtti. 

Kamera kayıtlarının emniyet güçlerine teslim edildiğini söyleyen Karabulut, soruşturmanın sürdüğünü söyledi. 

Halk TV Haber Merkezi'nin ulaştığı aile ferdi Erol Şan ise yaşananlara dair ''Bir buçuk yıl önce köydeki çatışmada beş asker şehit oldu. Dedeoğlu ailesine bir saldırı oldu ve aile 'Biz de Kürdüz, ayıp oluyor' dedi. Ramazan Bayramı öncesi Yaşar Dedeoğlu'nun motorunu çalmaya çalışıyorlar, Yaşar Dedeoğlulları hırsızları yakalıyor. Sonra 50-60 bir kişilik bir grupla gelip saldırıyorlar. Saldırganlardan 4'ü gözaltına alınıyor ve 2'si serbest bırakılıyor. Ardından bu olay yaşandı. Yaşar Dedeoğlu, saldırıdan üç saat önce beni arayıp, karşı tarafın davayı geri çekmesi için kendilerini tehdit ettiklerini söyledi'' dedi. 

Halk TV bir başka kaynaktan ailedeki 7 kişinin de kafalarından vurulduğu öğrendi. 

Sabah: Katliam kedi kavgası yüzünden oldu

Sabah gazetesinden Tolga Yanık'ın haberine göre ise on yıl önce mahkeme kayıtlarına yansıyan ifadelerde Yaşar Dedeoğlu'nun ''Komşum İ.A. kedilerimi yavruları ile birlikte götürmüştü. Ona 'Nataşa kedilerimi getir' dedim. Bu nedenle hakarete maruz kaldığını söyleyip şikâyetçi oldu" dediği ortaya çıkmış, 12 Mayıs'taki son olayda da yaşamını yitiren Serap Dedeoğlu "Arife günü ailemle evde otururken bahçemize torpil atıldı. Bu sırada komşularımız olan kişilerle aramızda kavga çıktı" şeklinde ifade vermişti. Dosyada şüpheli olarak ifadesi alınan karşı aileden A.K. ise "Bahçede amcaoğlum ile sigara içerken komşumuz Barış Dedeoğlu gözümüze ışık tuttu ve küfürlü sözler söyledi. Ne olduğunu anlayamadan ailecek demir sopalarla saldırıp bayılacak duruma gelinceye kadar dövdüler. Havaya tüfekle 4 el ateş ettiler" şeklinde beyanda bulunmuştu.