Kılıçdaroğlu'ndan bir helalleşme ziyareti daha

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Şubat sürecinde başörtüsü yasağı nedeniyle öğretmenlik mesleğinden atılan Sultan Kara ve ailesini evinde ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sultan Kara ve ailesini evinde ziyaret etti.

Resim

Resim

Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinin ardından Sultan Kara'nın kim olduğu ise kamuoyunda merak uyandırdı.

Resim

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun olan ve 10 yıldan fazla gazetecilik yapan Sultan Kara, 20 yıla yakın bir süreçte şirket ve sendikalarda genel müdürlük, basın danışmanlığı ve başkan danışmanlığı görevleri yaptı.

25 yıl önce öğretmenlikten ihraç edildi

Türkiye'de başörtülü fotoğrafla ilk sarı basın kartı olan Sultan Kara, 25 yıl önce 28 Şubat'ta Ankara'da bir ilköğretim okulunda 1. sınıf öğretmenliği yaparken 'Kılık Kıyafet Yönetmeliği' gerekçe gösterilerek ihraç edildi. 'Başörtüsü yasağı' nedeniyle öğretmenlik yapamayan Sultan Kara, aradan yıllar geçtikten sonra Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 28 Şubat mağduru öğretmenlerin göreve geri dönmesine ilişkin verdiği hakkı da reddetti.

12.jpg
Sultan Kara

Mesleğinden ihraç edilme sürecinde birçok hukuksuz uygulamayla karşılaştığını belirten Sultan Kara, kendilerinin odaya hapsedildiklerini ve yedişer müfettişin de ifadelerini aldığını anlatıyor. Ayrıca okuttuğu 1. sınıf öğrencilerine de yaşadıklarından neden hiç bahsetmediğini çevresindekilere çocukların devlete karşı düşmanlık beslemelerini istememesi olarak açıklıyor.

Kılıçdaroğlu: Birbirini anlayan, birbirini kucaklayan bir topluma dönüşmek istiyoruz

Kılıçdaroğlu ziyaretin ardından açıklamasında şunları söyledi:

"Birbirini anlayan, birbirini kucaklayan bir topluma dönüşmek istiyoruz. Bununda öncülüğünü yapmak gerekiyor. Çaba harcamak gerekiyor, geçmişteki yaraları tedavi etmek gerekiyor. İnsanlar mağdur edildi, mağduriyetleri dolayısıyla bizim helalleşmemiz ve onların mağduriyetlerinin giderilmesi gerekiyor.

Bugün eşim Selvi hanımla birlikte bir sabah kahvaltısındaydık. Bir öğretmenimizin sabah kahvaltısındaydık. Önce bizi kabul ettikleri için kendilerine yürekten teşekkür ediyoruz. Öğretmenimiz, 28 Şubat mağduru bir öğretmen. 16 ay öğretmenlik yapabilmiş ancak. Birinci sınıftaki çocuklara verdiği önemi, değeri anlattı. Yedi müfettişin kendisini nasıl sorguladığını ve sonra görevine nasıl son verildiğini, çantasını alarak sınıftan ayrıldığı zaman çocuklara en azından kendisine yapılanı hissettirmemek için çaba harcadığı ifade etti.

Devletin yapılan bu haksızlıklar dolayısıyla helalleşmesi lazım. Bir hata yaptık, bu hatanın telafi edilmesi lazım. Sıradan bir hata değil. İnsanların hayatlarıyla, gelecekleriyle oynuyorsunuz. Geçmişte yaşananların tekrarlanmaması için hepimizin mücadele etmesi gerekiyor. Bu meseleyi sistematik bir yolla çözmemiz gerekiyor ve kalıcı olarak çözmemiz gerekiyor. Bu sorunu kalıcı olarak çözdüğünüz andan itibaren devlet olarak o insanlarla helalleşmiş olursunuz. Bizim amacımız bu, bunun için elimizden geleni yapacağız. "

Emekli Tümamiral Deniz Kutluk'u ziyaret etmişti

Öte yandan Kılıçdaroğlu, dün ise Balyoz davasında tutuklanan ve ardından beraat eden Emekli Tümamiral Deniz Kutluk’u evinde ziyaret etmişti.