Akşener: Selvi Hanım kabul ederse faturayı ben ödeyebilirim

Elektriği kesilen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu, İYİ Parti, DEVA, Saadet Partisi ve Demokrat Parti genel başkanları arayarak destek mesajını iletti. Bunun yanı sıra basın mensuplarına açıklama yapan Akşener, "Selvi Hanım'ın işi zor. Eğer kabul ederse hanenin elektrik borcunu ben ödeyebilirim" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini arayan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile telefonda görüştü. Liderler, bugün itibariyle evinin elektriği kesilen CHP lideri Kılıçdaroğlu’na dayanışma dileklerini iletti.

Sarıgül: Kınıyorum

Kılıçdaroğlu’na destek olan liderler arasında Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül de yer aldı. Kılıçdaroğlu’nun elektriğinin kesilmesini kınadığını belirten Sarıgül yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, art arda gelen elektrik faturalarına dikkat çekmek istemiş ve böyle bir yol izlemiştir. Bu ve benzeri tavırlar siyasetin içinde vardır. Bu nedenle evinin elektriğinin kesilmesini kınıyorum. Yakışıksız bir hareket olarak görüyorum. Siyaset husumet değildir, siyaset tahammül etmektir. Sorumluları bu yanlıştan derhal dönmeye çağırıyorum.”

Akşener: Selvi Hanım kabul ederse faturayı ben ödeyebilirim

Kırşehir'de esnaf ziyaretinde bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kılıçdaroğlu'nun elektriğinin kesilmesi hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Lideri; "3 buçuk milyon civarında elektrik abonesinin elektriği kesiliyor, 1 buçuk milyona yaklaşan bir doğalgaz kullanıcısının da doğalgazı kesik. Sayın Kılıçdaroğlu, bu elektrik paralarını ödememe tutumuyla oraya dikkat çekiyor. Şimdi bugün Sayın Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriği kesilerek tabi herkesin ilgisini çekti. Dolayısıyla inşallah Sayın Kılıçdaroğlu bu tutumu 3 buçuk milyon civarında elektrik abonesinin hanenin kesilen elektriğine dikkat çeker.
Bu sebeple umarım zor durumda kalan insanların iktidar tarafından sorunlarının çözülmesi için bir adım atılmasına sebep olur. Ama bu işte tabi Selvi Hanım'ın işi zor. Sayın Kılıçdaroğlu hem sözünü yere düşürmemiş olur, eğer müsaade ederse ben ödeyebilirim elektrik faturasını. Hanenin elektrik borcunu ben ödeyebilirim. O da Selvi Hanım için"
ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, 9 Şubat 2022 tarihinde, milyonlarca hanenin sesini duyurmak ve yapılan yüksek elektrik zammına dikkat çekmek için elektrik faturasını ödemeyeceğini açıklamıştı.