Kılıçdaroğlu, yangın bölgesinde köylüleri dinledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manavgat’ta yangından etkilenen köylülerin sorunlarını dinledi. Bir köylü kadın yangının büyüklüğünü Kılıçdaroğlu’na “Öyle büyük oldu, öyle büyük acılar yaşadık ki. Anlatılmaz, tarif edilmez” diyerek anlattı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, genel başkan yardımcıları, ilçe belediye başkanları ve milletvekilleriyle birlikte Antalya’nın Manavgat ilçesinde yangından etkilenen köyleri ziyaret ederek, köylülerin sorunlarını dinledi. Bir köylü Kılıçdaroğlu’na annesinin ve kendisinin evini göstererek, “Asgari ücretle çalışan bir kişiyim, halimiz bu” dedi. Köylü yangının rüzgarın etkisiyle çok hızlı bir şekilde yayıldığını anlatarak, “Yarım saat, 45 dakika demeden her şey bitti” diye olayın büyüklüğünü aktardı.

20210730-2-49407973-67473005.jpg

Kılıçdaroğlu, evi yanmış olan ve annesinin yanında duran bir küçük çocukla da konuştu. Kılıçdaroğlu, çocuğa önce derslerini sonra da yangında ne yaptığını sordu. Küçük çocuk derslerinin iyi olduğunu belirtirken, “Yangında işte, motorla gittik” diyerek yangın anını anlattı. Küçük çocuğun annesi, “Öyle büyük oldu, öyle büyük acılar yaşadık ki. Anlatılmaz, tarif edilmez” dedi.

Kılıçdaroğlu başka bir köyde de yurttaşların derdini dinledi. Bir yurttaş Kılıçdaroğlu’na evinin nasıl yandığını anlattı. Başka bir köylü de tepedeki evlerinin zarar gördüğünü belirterek, “Merkezde Allah’tan mezarlığımız vardı. Oraya bir düşseydi, gittiydi” diye yangının büyüklüğünü anlatmaya çalıştı. Köye saat 17.00’a kadar hiçbir yangın söndürme aracının gönderilmemesinden yakınan bir köylü, istemelerine rağmen helikopterin yanan evlerin üzerine değil ormana su boşalttığını söyledi. Köylü “Önce ev diyoruz, canlarımız yanıyor” dedi.

20210730-2-49407973-67473010.jpg

Kılıçdaroğlu’na köylüler köylerinin bakımsızlık nedeniyle yandığını “Bu köyün yanmasının tek sebebi bakımsızlık” diye aktardı. Başka bir köylü de Akdeniz bölgesindeki yangın tehlikesini ve keçilerin bölgede yetiştirilmesinin sonlanmasının yangına etkisini şöyle anlattı:

“Akdeniz Bölgesi burası, ağaçlardan düşen her bir yaprak kuruduğu zaman benzine dönüyor. Bu Antalya bölgesi biliyorsunuz, biz kurbanda keçi keserdik. Keçi de bu bölgede yetiştiği için… O keçinin geçtiği patika yollar toprağa dönüşüyordu. Geri getirmemiz lazım, bu orman yangınlarını küçük küçük atlatabilmek için. Eğer keçi olsaydı ormanlarda.”

20210730-2-49407973-67473009.jpg

Fotoğraflar: AA

 

Kaynak:ANKA